Τους 236 έφτασαν οι Έλληνες διασωθέντες από το πλοίο Norman Atlantic τη στιγμή που ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει, εν μέσω πρωτοφανούς σύγχυσης ως προς τον τελικό αριθμό των επιβαινόντων. 

Το βράδυ της Τρίτης έφτασε στο λιμάνι του Μπρίντιζι πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού με 200 διασωθέντες, εκ των οποίων 35 είναι Έλληνες ανεβάζοντας των συνολικό αριθμό -των ελλήνων διασωθέντων- από τους 201 στους 236 σε σύνολο 268. 

Πηγές από το λιμενικό σώμα ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι Έλληνες σε δύο πολεμικά πλοία του ιταλικού ναυτικού αλλά και στο San Giorgio.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει δραματικά. Συνολικά 11 άτομα σκοτώθηκαν κατά το συμβάν όπως αναφέρει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Σε εξέλιξη ταυτόχρονα βρίσκεται μία πρωτοφανής σύγχυση σχετικά με τον αριθμό των επιβαινόντων. Για την ακρίβεια, οι ιταλικές αρχές δεν γνωρίζουν τα στοιχεία πολλών διασωθέντων ούτε και και τον πραγματικό αριθμό των επιβατών του πλοίου στο μοιραίο ταξίδι. 

Δεν έχουν υπάρχουν στοιχεία για 179 άτομα σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπάρι που ερευνά την υπόθεση από ιταλικής πλευράς, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 46 Έλληνες που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Η αγωνία και η οργή των συγγενών τους ξεχειλίζει, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους μέσω Facebook

Πανικός επικρατεί στα σημεία υποδοχής των ναυαγών στην Ιταλία, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν μη καταγεγραμμένοι επιβάτες ή διασωθέντες που έχουν χαθεί στο χάος της καταγραφής των στοιχείων και δεν έχει καταγραφεί η ταυτότητά τους. 

Ενώ μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι στο πλοίο επέβαιναν 478 επιβαίνοντες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τελικά ήταν 475, ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επέμεναν μέχρι σήμερα ότι είναι 478.

Ωστόσο, το μεσημέρι, ο γενικός εισαγγελέας του Μπάρι ανέφερε ότι στο πλοίο, τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, υπήρχαν 499 άτομα.

Επίσης, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν είναι σαφές πόσοι παράνομοι μετανάστες υπήρχαν στο Norman Atlantic. Νωρίτερα, πάντως, οι ιταλικές αρχές σημείωναν ότι στο στο πλοίο επέβαιναν 475 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη νέα επιχείρηση εντοπισμού ναυαγών στο σημείο του ναυτικού δυστυχήματος, καθώς εκφράζονται φόβοι για την ύπαρξη και άλλων νεκρών όσο περνούν οι ώρες και βρίσκουν νέα ονόματα στις λίστες που δεν έχουν καταγραφεί στους διασωθέντες. 

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν δύο ελικόπτερα του S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας.