Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους ζητούν πολλοί ετεροδημότες οι οποίοι, όπως φαίνεται, δεν θα σταθούν τυχεροί. 

«Από την τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και σήμερα, πολλοί ετεροδημότες έρχονται στα ΚΕΠ για να καταθέσουν τις ηλεκτρονικές τους αιτήσεις», λέει στο newpost ο πρόεδρος των εργαζομένων ΚΕΠ Κωνσταντίνος Βώνος, ο οποίος διευκρινίζει ότι η τελευταία αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων έγινε πριν από μερικές ημέρες. 

«Εμείς στέλνουμε τις αιτήσεις στα δηματολόγια των δήμων και από εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις». 

«Εμείς παίρνουμε τις αιτήσεις αλλά για να αλλάξουμε τους εκλογικούς καταλόγους πρέπει να πάρουμε εντολή από το υπουργείο Εσωτερικών», λέει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και διαπιστώνει πως «εντός προεκλογικής περιόδου ποτέ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο». 

«Οι εκλογικοί κατάλογοι "έκλεισαν" στα μέσα Οκτωβρίου και δεν αλλάζουν», λέει στο newpost ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. «Εμείς τώρα παραδίδουμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση, οι εκλογές θα γίνουν με τους καταλόγους του Οκτωβρίου», επιμένει. 

Απομένει τώρα στον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, που θα έχει και όλη την εποπτεία των διαδικαστικών της εκλογικής διαδικασίας, να αποφασίσει αν θα δεχτεί τις αιτήσεις των ετεροδημοτών που έγιναν μέχρι και τη θυροκόληση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής.