Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου, Ντία Μούλου

Έφτασε στην Αθήνα το αεροσκάφος της Aegean που μεταφέρει 106 διασωθέντες από το Norman Atlantic.

Το αεροπλάνο βρισκόταν από χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο του Πρίντεζι, το οποίο ήταν κλειστό λόγω κακοκαιρίας.

Όπως λέει στο newpost ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, βρέθηκε τρόπος να ταξιδέψει το αεροπλάνο και έτσι, απογειώθηκε.

«Οι 106 άνθρωποι παρέμεναν μέχρι την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο του Πρίντεζι, σε ζεστό μέρος, είναι σε καλή κατάσταση η υγεία τους καιήταν συνέχειαμαζί τους ο Έλληνας πρέσβης», διαβεβαιώνει ο Κωνσταντίνος Κούτρας.

Πρόκειται για τους ναυαγούς που είχε περισυλλέξει το πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού "San Giorgio".

Διαμαρτυρίες των συγγενών για ελλιπή ενημέρωση

Την ίδια ώρα, συγγενείς των επιβατών του Norman Atlantic διαμαρτύρονται ότι δεν ενημερώνονται για το που βρίσκονται οι άνθρωποί τους.

Καταγγέλλουν ότι δεν έχουν ενημέρωση για το μέσο και τον τόπο αποβίβασής τους σε ελληνικό έδαφος και πως, όσοι ξέρουν πού να πάνε να παραλάβουν τους συγγενείς τους ενημερώνονται από τους ίδιους με δανεικά κινητά.

«Τον συντονισμό τον έχει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο έχει δώσει τηλέφωνα επικοινωνίας για τους συγγενείς των επιβατών», λέει στο newpost o Κωνσταντίνος Κούτρας. 

Aegean: Εμείς λίστα με ονόματα δεν έχουμε

Από το γραφείο τύπου της Aegean, μας ενημερώνουν ότι η αεροπορική εταιρεία δεν έχει στη διάθεσή της ονόματα.

«Εμείς δεν γνωρίζουμε ποιοι θα επιβιβαστούν, ξέρουμε μόνο πως πρόκειται για 106 ανθρώπους. Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν παιδιά ανάμεσά τους, ούτε αν υπάρχει κάποιος επιβάτης με ιδιαίτερες ανάγκες», λένε στο newpost.