Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη- Ντίνα Καραμάνου

Παραμένουν οι δυσκολίες τόσο στους δρόμους της Αττικής, όσο και το επαρχιακό δίκτυο λόγω της χιονόπτωσης, της βροχής και των ισχυρών ανέμων. Η Τροχαία και η Πυροσβεστική βρίσκονται επί ποδός και εκχιονιστικά είναι στους δρόμους με εντολή της Περιφέρειας.

Σήμερα στην Αθήνα οι δυσκολίες αφορούν κυρίως στους θυελλώδεις ανέμους με διακοπές ρεύματος να σημειώνονται από νωρίς στα βόρεια προάστια.

Τα προβλήματα εντοπίζονται συγκεκριμένα στις περιοχές Μελίσσια, Άνοιξη, Δροσιά, Βαρνάβας, Αγία Παρασκευή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τουλάχιστον 65 κλήσεις έχουν γίνει από το πρωί για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων και σπίτια και δρόμους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως κατήγγειλε στον Real fm κάτοικος, η Άνοιξη έχει μείνει χωρίς ρεύμα από τις 3 τα ξημερώματα. 

Σχετικά με το οδικό δίκτυο, ανοιχτή είναι η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας ωστόσο η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία είναι δύσκολη λόγω της χιονόπτωσης. Αυτοκίνητα νωρίτερα ακινητοποιήθηκαν κατά μήκος της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας ενώ σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην περιοχή κρίνεται απαραίτητη

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο Μαλακάσας, Μαρκόπουλου- Ωρωπού, Καλάμου- Ωρωπού, Καπανδριτίου- Αφιδνών και Ιπποκράτειου Πολιτείας, λόγω της χιονόπτωσης.

Ακινητοποιημένα ήταν για ώρες τα οχήματα στο Κάστρο Βοιωτίας όπως και στον κόμβο της Σπάρτης, ενώ αρκετοί οδηγοί αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα τους μέσα στα οχήματά τους. Ακόμη και σήμερα παραμένουν εγκλωβισμένοι ορισμένοι οδηγοί φορτηγών.

«Λευκή Πρωτοχρονιά» με 9 μποφόρ και δριμύ ψύχος

Οι έντονες χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, ανήμερα Πρωτοχρονιά.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι βοριάδες που θα φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ, θα κάνουν ακόμη πιο έντονη την αίσθηση του ψύχους. Παγετός θα επικρατεί σε πολλές περιοχές και την Πέμπτη, ενώ από το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν οι άνεμοι.

Χιόνι στη θάλασσα και θερμοκρασίες Σιβηρίας

Οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές, κυρώίως στην ανατολική χώρα (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο).
 
Ο υδράργυρος θα συνεχίσει τη βουτιά, στη Μακεδονία και τη Θράκη από -16 έως -3 βαθμούς Κελσίου (συνθήκες ολικού παγετού), στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο από -12 έως 2 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία, την Εύβοια, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από -7 έως 3 βαθμούς.
 
Σφοδρές καταιγίδες στα νησιά
 
Έντονες καταιγίδες θα επικρατούν στο Αιγαίο, ενώ στα ορεινά της Κρήτης θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι, εντάσεως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 μέχρι 13 βαθμούς.
Στα Δωδεκάνησα αναμένονται έντονες καταιγίδες αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις με τη θερμοκρασία από -3 έως 4 βθαμούς Κελσίου.
 
Το απόγευμα της Πέμπτης βελτίωση σε Αττική- Θεσσαλονίκη
 
Στην Αττική θα συνεχιστούν την πρωτοχρονιά οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα βόρεια προάστια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα ρίχνει χιονόνερο. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 εως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις μέχρι και αργά το απόγευμα, ενώ το κρύο θα είναι τσουχτερό, από -5 μέχρ 1 βαθμό Κελσίου.