Ένας 28χρονος υπήκοος Μπανγκλαντές συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη για μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας τριών μη νόμιμων μεταναστών, αρπαγή και παράνομη βία.

Ο δράστης στις 10 Δεκεμβρίου μετέφερε, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, τρεις ομοεθνείς του για να ζητήσουν  άσυλο, όμως τους μετέφερε σε σπίτι στην Αλεξανδρούπολη, όπου, με τη χρήση βίας και τη βοήθεια 39χρονου ομοεθνούς του, τους κρατούσαν παράνομα και απαιτούσαν για την απελευθέρωσή τους, από τις οικογένειές τους, το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ.

Χθες το πρωί οι μη νόμιμοι μετανάστες κατάφεραν να διαφύγουν από το σπίτι, όπου κρατούνταν και κατήγγειλαν το περιστατικό στους αστυνομικούς.

Άμεσα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 28χρονο, ενώ ο 39χρονος δράστης δεν εντοπίστηκε και αναζητείται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού.