Ταλαιπωρία των ασθενών σε απίστευτο σημείο, λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού, καταγγέλλουν οι γιατροί του νοσοκομείου Ασκληπιείου. Η 5μελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο Ασκληπιείο Βούλας σε ανακοίνωσή της, σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται στο νοσοκομείο ύστερα από την καταγγελία του διευθυντή της ΜΕΘ για έλλειψη υλικού, εξηγεί τι σημαίνει «έλλειψη υλικών στο χώρο της υγείας».

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «Αν κάποιος ασθενής χειρουργείται στις 11 π.μ. και δεν υπάρχουν κατάλληλα υλικά και τελικά περατωθεί η επέμβαση στις 14 μ.μ. και τελικά φέρει κάποιος υλικά στις 14:30 και αυτό λέγεται έλλειψη. Αν κάποιος ασθενής καθετηριάζεται με ακατάλληλα υλικά  στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και μετά από αυτό κάποιος από ένα άλλο απόμακρο τμήμα φέρει κατάλληλο υλικό και αυτό επίσης είναι έλλειψη».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Ασκληπιείου Βούλας καταγγέλλουν το υπουργείο Υγείας για τις ελλείψεις και επισημαίνουν ότι «βασική αρχή δεοντολογίας είναι ότι ο εργαζόμενος μισθωτός γιατρός όταν δεν έχει τα απαραίτητα υλικά για την πλήρη θεραπεία και νοσηλεία των ασθενών του αυτά δηλαδή που δεν δίνει ο εργοδότης, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τον ασθενή ή τους συγγενείς ομαδικά ή ατομικά και να μην υποκύπτει σε κανέναν απ' όπου αυτός και αν προέρχεται».

Πηγή: healthview.gr