Από αύριο Παρασκευή αναμένεται η ύφεση του καιρού, ο οποίος τη μέρα της Πρωτοχρονιάς έδειξε τα δόντια του αφού τα πλοία στα λιμάνια έμειναν δεμένα λόγω της κακοκαιρίας ενώ χρειάστηκαν αλατιέρες και εκχιονιστικά μηχανήματα προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο.

Ψύχος επικρατεί αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα ενώ απαραίτητη κρίνεται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένεται να παρατηρηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ αύριο Παρασκευή η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα έχει ως εξής:

Θα επικρατήσει παγετός ενώ αρνητικές θα είναι τα ξημερώματα οι θερμοκρασίες από τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο μέχρι και την Πελοπόννησο. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης και των Κυκλάδων.

Πιο αναλυτικά:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία θα έχουμε λίγες μόνο νεφώσεις, αλλά και παγωνιά. Τη νύχτα και τα ξημερώματα ο παγετός, κυρίως στη δυτική Μακεδονία, θα είναι ισχυρός.

Στην  Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά  αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά οι θερμοκρασίες θα είναι αρνητικές.

Στην Πελοπόννησο αναμένονται αρκετές ώρες με ήλιο. Το πρωί οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές, ενώ το μεσημέρι τα θερμόμετρα θα δείξουν, έως τους 11 βαθμούς στη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι τους 6 στην ανατολική.  

Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 7 μποφόρ, που θα εξασθενήσουν νωρίς το απόγευμα.

Στην Κρήτη θα έχουμε, βροχές, μικρής διάρκειας καταιγίδες και στα βουνά χιόνια. Οι βοριάδες μέχρι το μεσημέρι θα είναι ενισχυμένοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται άστατος με βροχές κατά διαστήματα.

Στις Κυκλάδες, συννεφιασμένη και βροχερή θα είναι ολόκληρη η ημέρα.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες οι άνεμοι θα έχουν ένταση, το πρωί 7 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.  

Στη Θεσσαλία προβλέπεται αίθριος, αλλά και πολύ κρύος ο καιρός, με τα θερμόμετρα να δείχνουν από μείον 6 (-6) έως 4 βαθμούς.                   

Στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια θα έχουμε παροδικές νεφώσεις και κατά τόπους τα ξημερώματα ισχυρό παγετό.                                

Στην Αττική αναμένονται, το πρωί νεφώσεις, το μεσημέρι ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 (-2) έως 5 βαθμούς.                     

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε, ηλιοφάνεια, βοριάδες μικρής έντασης και πολύ κρύο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 4 (-4) έως 3 βαθμούς Κελσίου.