Συνεχίζεται το αλαλούμ με τις ιταλικές αρχές σχετικά με τους νεκρούς αλλά και τους αγνοούμενους του δυστυχήματος του πλοίου Norman Atlantic.

Επτά μέρες μετά το θλιβερό δυστύχημα ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί ο αριθμός των νεκρών αλλά και ο αριθμός των αγνοουμένων. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Γεώργιου Δούλη ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως ο πρώτος νεκρός Έλληνας του δυστυχήματος.

Τελικά με επίσημο έγγραφό του το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστοποίησε ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο Δoύλης Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος. 

Την ίδια ώρα οι συγγενείς των επιβατών για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα σημείο ζωής αναζητούν τους ανθρώπους τους καθώς δεν μπορούν να πάρουν μια επίσημη απάντηση για το τι μπορεί να έχει συμβεί. Με φωτογραφίες στα χέρια ζητούν από τους διασωθέντες που επέστρεψαν στην χώρα μας να τους δώσουν μια πληροφορία για το που βρίσκεται ο άνθρωπός τους. 

Έξω από το Πρίντεζι το πλοίο

Εν τω μεταξύ το Norman Atlantic βρίσκεται έξω από το Πρίντεζι και πραγματοποιείται σύσκεψη των ιταλικών αρμόδιων Αρχών για να αποφασιστεί σε ποιο ακριβώς σημείο θα πρέπει να οδηγηθεί από τα ρυμουλκά. 

Το πλοίο έχει ήδη τεθεί υπό κατάσχεση και οι εισαγγελείς αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από το «μαύρο κουτί», σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι πρώτοι χειρισμοί μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, στις 4:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής. 

Θα πρέπει να διαπιστωθεί αν υπάρχουν νεκροί στο αμπάρι του πλοίου, αφού κάποιοι διασωθέντες έχουν αναφέρει ότι στο γκαράζ ταξίδευαν μετανάστες και οδηγοί, οι οποίοι είχαν αποφασίσει να κοιμηθούν μέσα στα φορτηγά τους. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αναμένεται να διευρυνθεί και επίσημα, σήμερα, η έρευνα, με αποστολή νέων κλήσεων σε απολογία από μέρους της Εισαγγελίας του Μπάρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», ο κυβερνήτης Αρτζίλιο Τζακομάτσι, στην πολύωρη κατάθεσή του φέρεται να τόνισε ότι πρέπει να εξακριβωθεί πώς ακριβώς γέμισε η σωσίβια λέμβος η οποία μετέφερε προς εμπορικά πλοία, περίπου εξήντα επιβάτες.