Κατεπείγουσα εντολή έδωσε ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων για έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν ευθύνες για το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr η έρευνα ξεκίνησε ήδη από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς.

Για δεκαπέντε ώρες περίπου οι άνεμοι σάρωσαν την περιοχή και ειδικότερα το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Ο μεγαλύτερος όγκος των προβλημάτων ανέκυψε από τις πτώσεις δεκάδων δέντρων που σε πολλές περιπτώσεις παρέσυραν το δίκτυο της ΔΕΗ, αφήνοντας εκατοντάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και νερό.

Αστυνομία και Πυροσβεστική, αποτέλεσαν τις δύο υπηρεσίες που υπερέβαλαν εαυτούς προκειμένου να ανταποκριθούν στις τεράστιες ανάγκες που ανέκυψαν και να εξυπηρετήσουν στο μέγιστο βαθμό τους πολίτες.

Στο παρασκήνιο, σύμφωνα με το pamepreveza.gr, έχει ξεσπάσει και πόλεμος μεταξύ της ΔΕΗ και των δασικών υπηρεσιών καθώς ο ένας κάνει μπαλάκι στον άλλο τις ευθύνες για την κοπή των δέντρων στα σημεία όπου εφάπτονται του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, οι υπηρσίες δέχτηκαν τριακόσιες ογδόντα τέσσερις κλήσεις για παροχή βοηθείας και από αυτές χρειάστηκε να επέμβουν σε τριακόσιες επτά.

Συγκεκριμένα:

• Η ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων προέβηκε σε εκατόν εξήντα πέντε κοπές δέντρων, πενήντα εννιά αφαιρέσεις αντικειμένων και έξι απεγκλωβισμούς-διασώσεις ατόμων.

• Η Π.Υ. Άρτας προέβηκε σε είκοσι μία κοπές δέντρων, τρεις αφαιρέσεις αντικειμένων και έναν απεγκλωβισμό-διάσωση ατόμου.

• Η Π.Υ. Ηγουμενίτσας προέβηκε σε τέσσερις  κοπές δέντρων.

• Η Π.Υ. Φιλιππιάδας προέβηκε σε είκοσι επτά  κοπές δέντρων και δυο αφαιρέσεις αντικειμένων.

• Η Π.Υ. Πρέβεζας προέβηκε σε οκτώ κοπές δέντρων και έναν απεγκλωβισμό-διάσωση ατόμου.