Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός, με τους ανέμους να εξασθενούν. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στον παγετό που υπάρχει στις περιοχές όπιου χιόνισε, ενώ παραμένουν και σήμερα οι χαμηλές θερμοκρασίες, παρά τα διαστήματα ηλιοφάνειας. Υψηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες το Σάββατο και την Κυριακή, καθώς αλλάζει το σκηνικό του καιρού και θα υπάρχει ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Παρασκευή 02-01-2015: 

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία επικρατεί ολικός παγετός, όπου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους μηδέν (0) βαθμούς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στα νότια. Οι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς κελσίου και στην Ήπειρο τους 5 βαθμούς Κελσίου.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία έως 8 βαθμούς κελσίου και στη Θεσσαλία έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις με εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και η θερμοκρασία: έως τους 11 βαθμούς Κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, ενώ βαθμιαία θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια έως 7 και στα νότια έως 14 βαθμούς κελσίου.
 
Αττική

Γενικά αίθριος ο καιρός. Μόνο στα ανατολικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος και στη Θεσσαλονίκη με βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους 4, και τοπικά 5, μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 4 βαθμούς Κελσίου.
 
Το σκηνικό του καιρού αλλάζει από αύριο Σάββατο, οπότε αναμένεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και άνοδος της θερμοκρασίας, κυρίως την ημέρα. Ωστόσο, τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
 

Αναλυτική πρόγνωση για αύριο Σάββατο 03-01-2015:

Μακεδονία, Θράκη

Aρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -16 έως 1 βαθμό Κελσίου.
 
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Βαθμιαία αίθριος ο καιρός, στα βόρεια το πρωί θα σημειωθούν νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα θα αυξηθούν, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο, τοπικά, 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια πρόσκαιρα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από -5 έως 7 βαθμούς κελσίου.
 
Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά της βόρειας Κρήτης, που βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 2 έως 8 και στα νοτιά από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική

Γενικά αίθριος θα είναι το Σάββατο ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από -2 έως 8 βαθμούς κελσίου.
 
Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα έχει η Θεσσαλονίκη, Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από -03 έως 5 βαθμούς Κελσίου.