Κατηγορούμενοι για τις ζημιές που φέρονται να προκάλεσαν τον Ιούνιο του 2010 σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε ένα εστιατόριο στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, ενώ εξύβρισαν και χτύπησαν τον ιδιοκτήτη και τον υπάλληλο του καταστήματος με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του τελευταίου, θα βρεθούν το επόμενο διάστημα 22χρονος και 24χρονος στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, συνολικά για την υπόθεση είχαν συλληφθεί εννέα άτομα, όμως οι επτά ήταν ανήλικοι και ως προς αυτούς διαχωρίστηκε η δικογραφία η οποία θα εκδικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων, ενώ κατηγορούμενοι ήταν και οι γονείς αυτών για παραμέληση εποπτείας.

Σε ότι αφορά τον 22χρονο και τον 24χρονο η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 12 Ιανουαρίου 2015.

Όλα ξεκίνησαν στη μία και μισή τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Ιουνίου 2010 όταν στη πλατεία Χαρίτου στη Παλιά Πόλη έκανε την εμφάνιση της ομάδα περίπου 30 νεαρών, οι οποίοι πιθανώς (όπως ανέφερε και το δελτίο της αστυνομίας) βρισκόμενοι σε κατάσταση μέθης, προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα αλλά και σε πινακίδες ρύθμισης Τροχαίας πετώντας γλάστρες και άλλα αντικείμενα.

Η «πομπή» των νεαρών, τα οποία στη πορεία έμειναν περίπου 10, προχωρώντας έφθασε έξω από το κατάστημα «ΦΩΤΗΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» όπου και ο ιδιοκτήτης του βγήκε έξω και ζήτησε από τους νεαρούς να σταματήσουν να προκαλούν φθορές.

Τότε οι νεαροί αντέδρασαν, και άρχισαν να βρίζουν και να χτυπούν τον ιδιοκτήτη. Βλέποντας το περιστατικό ο 55χρονος υπάλληλος του καταστήματος έτρεξε προς βοήθεια του αφεντικού του με αποτέλεσμα και ο ίδιος να δεχτεί χτυπήματα από τους νεαρούς, από τα οποία του προκλήθηκε συντριπτικό κάταγμα στο αριστερό του χέρι!

Μάλιστα ο 55χρονος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση!

Στην συνέχεια οι νεαροί μπήκαν μέσα στο κατάστημα όπου και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σπάζοντας καρέκλες, τραπέζια και διάφορα γυάλινα αντικείμενα, συνολικής αξίας 30.000 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδιοκτήτη!

Στη περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ρόδου οι οποίοι συνέλαβαν 8 νεαρά άτομα ηλικίας, και συγκεκριμένα τρεις 16χρονους, τέσσερις 17χρονους και έναν 18χρονο, ενώ την επόμενη μέρα το πρωί εμφανίστηκε αυτοβούλως και ένας 19χρονος ο οποίος επίσης φερόταν να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Εξαιτίας του ότι πέντε από τους συλληφθέντες ήταν ανήλικοι, μαζί τους στα κρατητήρια οδηγήθηκαν και οι κηδεμόνες αυτών για παραμέληση εποπτείας τους. Πρόκειται για 38χρονη κάτοικο Ρόδου, 43χρονη κάτοικο Ρόδου, έναν 36χρονο, μία 37χρονη και έναν 53χρονο.

Σε βάρος των νεαρών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, εξύβριση, απειλή και διακεκριμένη φθορά, ενώ σε βάρος των γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες, όπως και οι γονείς τους, ενώ μετά τις απολογίες τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

TAGS