current views are: 4

2 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση14:35

Έρχεται στην Ελλάδα ο τελευταίος έλληνας διασωθείς από το ναυάγιο

Ένας τραυματίας είναι ο τελευταίος Έλληνας διασωθείς από το ναυάγιο του Norman Atlantic.

Δημοσίευση 14:35’
αρθρο-newpost

Ένας τραυματίας είναι ο τελευταίος Έλληνας διασωθείς από το ναυάγιο του Norman Atlantic.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Ένας τραυματίας είναι ο τελευταίος Έλληνας διασωθείς από το ναυάγιο του Norman Atlantic.

Όπως ενημερώνει το newpost, η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη, είναι έτοιμος για αναχώρηση αφού αποκαταστάθηκε η υγεία του.
Τώρα, ο Έλληνας πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης ρίχνει όλη του την προσοχή στις οικογένειες των αγνοουμένων που θέλουν να είναι κοντά στην διαδικασία αναζήτησης των ανθρώπων τους.

«Με την πρόσθεση του Γιώργου Δούλη, οι Έλληνες αγνοούμενοι είναι πλεόν δέκα. Οι έρευνες στη θάλασσα συνεχίζονται, όμως οι συνθήκες είναι δύσκολες. Ήδη έχουμε ενημερωθεί ότι έχουν εντοπιστεί δύο σοροί οι οποίοι δεν ήταν δυνατό να ανασυρθούν», ενημερώνει το newpost η ελληνική πρεσβεία. 

Αρχιπλοίαρχος ΑΝΕΚ: «Δεν υπάρχει κάτι να πω» 

Ο αρχιπλοίαρχος της ΑΝΕΚ, της εταιρείας που ναύλωσε το Norman Atlantic, παραμένει «σφίγγα» σε ό,τι αφορά τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

«Είμαι στην Κρήτη, δεν έχω κάτι να πω, δεν γνωρίζω τίποτα», είπε στο newpost ο Κώστας Φορτετσανάκης, ο οποίος πρόσθεσε πως… δεν έχει σημασία η θέση που κατέχει στην εταιρεία. 

Τη Δευτέρα συνάντηση των θαλαμηπόλων 

Οι Έλληνες – μέλη του πληρώματος, έχουν επιστρέψει στη χώρα και είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Οι 16 είναι θαλαμηπόλοι- 3 από αυτούς είναι γυναίκες.

«Τους υποδέχτηκα τη πρωτοχρονιά στην Πάτρα, όλοι έκλαιγαν, δεν μπόρεσα να τους μιλήσω, τους έχω καλέσει τη Δευτέρα στο γραφείο μου για να μου πουν τί συνέβη», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού, Ιωάννης Φραγκουλίδης.

Η Ένωση έχει ήδη δημοσιεύσει ανοικτή επιστολή προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στην οποία αναφέρει πως η αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης επί 34 ολόκληρες ώρες από το πλήρωμα, έχει την αιτία του στην δραστικά μειωμένη σύνθεσή του:

«Αναφερόμενοι στον επαγγελματικό μας κλάδο, η σύνθεση θα έπρεπε να περιλαμβάνει 20 Θαλαμηπόλους, 16 Επίκουρους, 1 Αρχιθαλαμηπόλο, 1 Β’ Αρχιθαλαμηπόλο, ήτοι συνολικά 38 άτομα, αντί των οποίων είχε 8 Θαλαμηπόλους, 7 Επίκουρους και 1 Αρχιθαλαμηπόλο, ήτοι συνολικά 16 άτομα.Δεν χρειάζεται κ. Υπουργέ τίποτε περισσότερο από τον κοινό νου, για να γίνει αντιληπτό με ευχέρεια το αδιανόητο διακύβευμα των μειωμένων – ειδικών συνθέσεων», τονίζει η επιστολή.

Συνεχίζεται η Οδύσσεια των συγγενών

Το μεσημέρι αναχώρησαν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία», οικογένειες αγνοουμένων, που επέβαιναν στο πλοίο, για να αναζητήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε νοσοκομεία της Ιταλίας.

Η αναζήτηση των αγαπημένων τους προσώπων θα γίνει σε συνεργασία με τις ελληνικές προξενικές αρχές και την πλοκτήτρια εταιρία και με τη βοήθεια διερμηνέα και γιατρού, κυρίως στα νοσοκομεία της Ιταλίας όπου διακομίστηκαν επιβάτες του μοιραίου πλοίου.

 

 


σχετικα αρθρα