Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου, Γιάννης Καρακατσάνης

Αν δεν είναι το κέντρο της πόλης, αν δεν είναι ακριβώς πάνω στην Κηφισίας, αν ο δρόμος δεν εξυπηρετεί το ρόλο της «βιτρίνας»  ενός πανάκριβου σε δημοτικά τέλη προαστίου αφήνεται στην τύχη του.

Στην οδό Γραβιάς, όπου  υπάρχουν πολλά κτίρια - επαγγελματικοί χώροι, η εικόνα το αποδεικνύει.

Αφού οι περισσότεροι δεν εργάζονται αυτές τις ημέρες, δεν χρειάζεται να μαζευτούν και τα σκουπίδια. Την δουλειά την έκανε ο αέρας, που τα σκόρπισε όπως ήθελε, μετατρέποντας το κομμάτι αυτό του Αμαρουσίου-δίπλα σε έναν πνεύμονα πρασίνου, σε πραγματικό σκουπιδαρίο.«Τις ημέρες αυτές η χωματερή είναι κλειστή και δεν κάναμε αποκομιδή», λέει στο newpost ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης. Την απάντηση αυτή μας έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το βράδυ επικοινώνησε και πάλι με το newpost. «Πήγα στην περιοχή και έκανα την έρευνά μου. Μια από τις εταιρείες έκανε ανακαίνιση και πέταξε πολλά πράγματα, για αυτό είναι τόσο πολλά τα σκουπίδια. Κανονικά θα έπρεπε να κάνουμε αποκομιδή την ερχόμενη Δευτέρα, όμως λόγω της κατάστασης, εκτάκτως, θα στείλουμε ένα όχημα το πρωί του Σαββάτου».


Βέβαια, ο αντιδήμαρχος δεν έκανε την ίδια βόλτα τις προηγούμενες ημέρες, αφού κάτοικος της περιοχής από το πρωί της περασμένης Δευτέρας επικοινώνησε με το δήμο για να ενημερώσει για το πρόβλημα. Δεν συστήθηκε, όμως, ως δημοσιογράφος, ούτε είπε ότι διενεργεί ρεπορτάζ προς δημοσιοποίηση. Ένας απλός κάτοικος, πολύ απλά, αγνοείται από τη δημοτική αρχή.


Όλα αυτά σε ένα απομονωμένο κομμάτι του Αμαρουσίου, το οποίο κάθε εποχή, με κάθε... ευκαιρία, αποδεικνύει ότι η δημοτική αρχή το θυμάται μόνο στην κατανομή των δημοτικών τελών.
Χώροι στάθμευσης δεν υπάρχουν, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα κτίρια φιλοξενούν πολυπληθείς χώρους εργασίας.

Το άλσος δεν «περπατιέται», αφού με την πρώτη βροχή οι τεράστιες λακούβες που σχηματίζονται κρύβουν επικίνδυνες παγίδες για πεζούς και αυτοκίνητα. Και ο φωτισμός, φυσικά, είναι ανύπαρκτος, και τους κατοίκους αλλά και τους εργαζόμενους τους «τρώει το σκοτάδι».

Κυριολεκτικά.