current views are: 4

2 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση22:02

Αναγνωρίστηκε ακόμη ένας Έλληνας νεκρός από το Norman Atlantic

Και τρίτος Έλληνας νεκρός από το Norman Atlantic αναγνωρίστηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Δημοσίευση 22:02’
αρθρο-newpost

Και τρίτος Έλληνας νεκρός από το Norman Atlantic αναγνωρίστηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Ακόμη ένας Έλληνας νεκρός από το Norman Atlantic αναγνωρίστηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Οι ιταλικές αρχές, ενημέρωσαν με σήμα τους την Αθήνα ότι τον ταυτοποίησαν από την ομάδα των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση πρόκειται για τον Γεράσιμο Καζαντζίδη, ο οποίος προστέθηκε στο θλιβερό κατάλογο των συνολικά, πλέον, έντεκα θυμάτων από το ναυτικό δυστύχημα.

Στο μεταξύ, κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των ιταλικών αρχών και των ελληνικών για τις ευθύνες, σχετικά με το τραγικό δυστύχημα. Ο εισαγγελέας, ένας εκ των οποίων ανέλαβαν την έρευνα για την αποκάλυψη των αιτίων του δυστυχήματος ανέφερε ότι «ανακτήθηκε και κατασχέθηκε το μαύρο κουτί του πλοίου, και τώρα πρόκειται να προχωρήσει η προσεκτική επεξεργασία των στοιχείων» που περιέχει αυτό.

Παράλληλα άφησε τόνισε πως «ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων θα μπορέσει να δημοσιοποιηθεί όταν η Ελλάδα αποφασίσει να μας δώσει μια αξιόπιστη λίστα επιβατών», διότι «η Ελλάδα έχει ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς».

Το Λιμενικό από την πλευρά του, αργά το βράδυ της Παρασκευής,  απαντώντας στις κατηγορίες, έδωσε στη δημοσιότητα τις λίστες με τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού, καθώς και την αλληλογραφία που είχε με το ιταλικό κέντρο για τις λίστες των επιβατών.

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκαλεί η τεράστια καθυστέρηση του καπετάνιου να ενημερώσει για την πυρκαγιά. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό, ενώ η φωτιά ξέσπασε στις 4:10 τα ξημερώματα της Κυριακής, η πρώτη καταγεγραμμένη επικονωνία μέσω του ράδιο Ολύμπια έγινε στις 7:03 π.μ. Ο Ιταλός καπετάνιος χρειάστηκε σχεδόν τρεις ώρες προκειμένου να επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές, αν και το πλοίο βρισκόταν στον ελληνικό χώρο ευθύνης.

Είχε μεσολαβήσει στις 5:40 τηλεφωνική επικοινωνία του ελληνικού θαλάμου επιχειρήσεων με επιβάτη του πλοίου ο οποίος κάλεσε στον αριθμό 112 και με τρεμάμενη φωνή ενημέρωσε πως έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Ήδη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του νόμιμου εκπροσώπου του γραφείου της ΑΝΕΚ στην Ιταλία, ενός υπαλλήλου της εταιρείας, του 45χρονου υπευθύνου καταστρώματος Λουίτζι Γιόβινε και του 56χρονου μηχανικού Φραντσέσκο Ρομάνο.


σχετικα αρθρα