current views are: 2

3 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση08:20

Έγκλημα στο Ωραιόκαστρο: Οι πρώτες αντιδράσεις των κατοίκων- Βρέθηκε το φονικό όπλο

Ο δράστης του φρικιαστικού εγκλήματος στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης είναι παντρεμένος με την αδερφή του νεκρού οικογενειάρχη. 

Δημοσίευση 08:20’
αρθρο-newpost

Ο δράστης του φρικιαστικού εγκλήματος στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης είναι παντρεμένος με την αδερφή του νεκρού οικογενειάρχη. 

Ο δράστης του φρικιαστικού εγκλήματος στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης είναι παντρεμένος με την αδερφή του νεκρού οικογενειάρχη. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τα οικονομικά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από την άγρια δολοφονία, ωστόσο δεν έχουν αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο.

Ο 55χρονος ξεκλήρισε την οικογένεια με κυνηγετικό μαχαίρι και δεν δίστασε να μαχαιρώσει και τον ανήλικο γιο εκτός από το ζευγάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, είχε βάλει χρήματα για ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ που διατηρούσε η οικογένεια των θυμάτων. 

Τις πρώτες στιγμές μετά το φρικιαστικό έγκλημα στο Ωραιόκατστρο κατέγραψε το politesoraiokastrou.gr.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη ο δράστης τριπλής ανθρωποκτονίας, η οποία έλαβε χώρα στο εσωτερικό οικίας στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, μεσημεριανές ώρες της 02-01-2015.

Πρόκειται για 55χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, ο δράστης επισκέφθηκε την οικογενειακή εστία συγγενών του και για λόγους που ερευνώνται, επιτέθηκε αρχικά και τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι συνομήλικο συγγενή του.

Ακολούθως, ανήλθε στον δεύτερο όροφο της οικίας, όπου κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στη 42χρονη σύζυγο του πρώτου θύματος και το ανήλικο παιδί τους.

Μετά την εγκληματική του πράξη ο δράστης αυτοτραυματίσθηκε με μαχαίρι στην περιοχή του τραχήλου και κατέπεσε από το μπαλκόνι της μεζονέτας.

Κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στον τόπο του εγκλήματος, βρέθηκε ένα μαχαίρι, με εμφανή ίχνη αίματος, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε κ. Ιατροδικαστής, ο οποίος διαπίστωσε μακροσκοπικά ότι και τα τρία θύματα έφεραν πολλαπλά τραύματα, κυρίως στην τραχηλική και θωρακική χώρα.

Συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος προέβη σε εξερεύνηση-φωτογράφηση του χώρου.

Στην κατοχή του 55χρονου φυσικού αυτουργού εντοπίστηκαν μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου όπλου και μία αμπούλα διοξειδίου του άνθρακα.

Ο δράστης διεκομίσθη με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για τον συμβάν υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


σχετικα αρθρα