current views are: 1

3 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση12:42

Εμπειρογνώμονες πάνω στο Norman Atlantic – Φόβοι για σορούς στα αμπάρια

Στο λιμάνι του Μπρίντιζι, όπου είναι αγκυροβολημένο το κουφάρι του Norman Atlantic, γράφεται το τελευταίο κεφάλαιο της ναυτικής τραγωδίας. 

Δημοσίευση 12:42’
αρθρο-newpost

Στο λιμάνι του Μπρίντιζι, όπου είναι αγκυροβολημένο το κουφάρι του Norman Atlantic, γράφεται το τελευταίο κεφάλαιο της ναυτικής τραγωδίας. 

Επιμέλεια: Μαίρη Πολλάλη

Στο λιμάνι του Μπρίντιζι, όπου είναι αγκυροβολημένο το κουφάρι του Norman Atlantic, γράφεται το τελευταίο κεφάλαιο της ναυτικής τραγωδίας που συγκλονίζει Ελλάδα και Ιταλία. Από το πλοίο αναδύεται ακόμη καπνός, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμη μικρές εστίες φωτιάς στο εσωτερικό του, ενώ διακρίνεται και η καμμένη γλύστρα του πλοίου από την οποία προσπαθούσαν να κατέβουν οι επιβαίνοντες. 

Ειδικά εκπαιδευμένοι πυροσβέστες ανεβαίνουν στο κατάστρωμα και τη γέφυρα του μοιραίου Norman Atlantic προκειμένου να διερευνήσουν τους λόγους που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς και όλα τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων

Η έρευνα στα έγκατα του πλοίου, και συγκεκριμένα στα αμπάρια, θα αποκαλύψει σημαντικά στοιχεία, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι εκεί βρίσκονται σοροί αγνοουμένων. 

Πάνω στο Norman Atlantic βρίσκονται δύο επιτροπές εμπειρογνωμόνων, μια ιταλική και μια ελληνική, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση από πλευράς ασφάλειας. 

«Βλέπαμε από τα φινιστρίνια ανθρώπους να πεθαίνουν»

Την ίδια ώρα, ακόμη μία συγκλονιστική μαρτυρία διασωθέντων βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, μία οικογένεια τριών Αλβανών που ταξίδευε με το μοιραίο πλοίο, είδε ανθρώπους εγκλωβισμένους να πεθαίνουν από ασφυξία:

Είδαμε ανθρώπους να πεθαίνουν από ασφυξία. Οι σοροί τους βρίσκονται στο πλοίο. Όταν μία πυρίμαχη πόρτα έκλεισε, πολλοί έμειναν εγκλωβισμένοι πίσω μας και δε μπορούσαν να την ανοίξουν. Χτυπούσαν με τα χέρια τους ώστε να τους ανοίξουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δύο τους είδαμε ξεκάθαρα από το φινιστρίνι να πέφτουν νεκροί από ασφυξία. 

Υποστήριξαν, μάλιστα, ότι είδαν έναν ακόμη επιβάτη να πέφτει στο κατάστρωμα, την ώρα που οι διασώστες τον ανέβαζαν στο ελικόπτερο. «Υπήρχε αίμα, αλλά δεν ξέρουμε αν ο άνθρωπος επέζησε ή όχι» σημείωσαν

Τέλος, αποκάλυψαν ότι για να καταφέρουν να φορέσουν τα σωσίβια, έπρεπε να σπάσουν τους χώρους αποθήκευσής τους, ενώ κατήγγειλαν ότι μέλη του πληρώματος επέβαιναν σε σωστικές λέμβους, εγκαταλείποντας τους επιβάτες.


σχετικα αρθρα