current views are: 2

3 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση16:23

Του… έστησαν τροχαίο- Βρέθηκαν καλάσνικοφ, εκρηκτικά και αντιαρματικό (φωτό)

Εντελώς αλλαγμένος είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου από την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Η πρώτη φωτογραφία από την σημερινή του εμφάνιση είναι σχεδόν σοκαριστική. 

Δημοσίευση 16:23’
αρθρο-newpost

Εντελώς αλλαγμένος είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου από την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Η πρώτη φωτογραφία από την σημερινή του εμφάνιση είναι σχεδόν σοκαριστική. 

Εντελώς αλλαγμένος είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου από την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Η πρώτη φωτογραφία από την σημερινή του εμφάνιση είναι σχεδόν σοκαριστική.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., κ. Δημήτρης Τσακνάκης διευκρίνισε ότι όταν εντοπίστηκε ο καταζητούμενος οδηγούσε ποδήλατο και έφερε όπλο μαζί του που δεν πρόλαβε να χρησιμοποίησει χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Αντιτρομοκρατικής.

Ο κ. Τσακνάκης ανέφερε ότι η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται σε διάφορες περιοχές, τον παρακολουθούσαν τρεις μήνες, ενώ κράτησε αποστάσεις για το αν ετοίμαζε χτύπημα. «Η έρευνα ήταν πολύμηνη, πάνω από τρεις μήνες και έγινε πόρτα- πόρτα. Υπάρχουν και συνεργοί. Ωστόσο όλα θα φανούν όταν τελειώσει η έρευνα μέσα στο διαμέρισμα της Αναβύσσου» είπε.

Το… τροχαίο και τα καλάσνικοφ

Οι αστυνομικοί είχαν λάβει πληροφορίες από κατοίκους. Ένα «τροχαίο» όμως αποτέλεσε τελικά την παγίδα που έστησαν αστυνομικοί για να τον συλλάβουν. Υποδήθηκε ο ένας αστυνομικός το θύμα τροχαίου και όταν έσπευσε στο σημείο ο Ξηρός τον συνέλαβαν. Από τις έρευνες που πραγματοποιούνται στο διαμέρισμα πρόεκυψε ότι εντοπίστηκαν δεκάδες καλάσνικοφ και αντιαρματικό. Συνεπώς ο Ξηρός χρησιμοποιούσε το σπίτι ως γιάφκα. Επίσης, βρεθηκε ένα βαρέλι με εκρηκτικά, εύρημα που- σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική- δείχνει ότι ετοίμαζε χτύπημα με παγιδευμένο αυτοκίνητο.  

Κικίλιας: Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν σταματά

Τα εύσημα στην ΕΛ.ΑΣ. και στους αστυνομικούς και στην φυσική ηγεσία της Αστυνομία απέδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ο κ. Κικίλιας σε επίσημες ανακοινώσεις δήλωσε ευτυχής που έχει την εποπτεία αυτού του υπουργείου. «Είμαστε μια ασφαλής χώρα, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν σταματά» σημείωσε ο υπουργός.

Πως στήθηκε η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής, η οποία παρακολουθούσε πάνω από δύο μήνες σπίτι- κρησφύγετο στην Ανάβυσσο και τον συνέλαβαν την ώρα που έμπαινε στο σπίτι. Στην Αντιτρομοκρατική είχαν φτάσει πληροφορίες που αξιοποιήθηκαν σχετικά με ύποπτες κινήσεις στην περιοχή και η παρακολούθηση διήρκησε καιρό μέχρι να εμφανιστεί η κατάλληλη ευκαιρία. 

Τελικά, σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον καταδικασμένο για την συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη. Ο Ξηρός είχε αλλάξει τα χαρακατηριστικά με ξανθιά κόμη και έχοντας αφήσει μούσι, ενώ είχε μαζί του ένα πιστόλι. Ωστόσο η επέμβαση των αστυνομικών ήταν τόσο άμεση που δεν πρόλαβε να το χρησιμοποίησει. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και του πήραν το όπλο. Έρευνες γίνονται και στο διαμέρισμα για αποτυπώματα και στοιχεία.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για τον εντοπισμό συνεργών του Ξηρού που βοηθούσαν και έκρυβαν τον καταζητούμενο στην μονοκατοικία. Σύμφωνα με πληροφορίες τουnewpost, η Αντιτρομοκρατική είναι κοντά στον εντοπισμό τουλάχιστον δύο συνεργών του τρομοκράτη, ενώ ήδη έχει προσαχθεί ένα ύποπτος, όπως και στον εντοπισμό ύποπτων οχήματων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ξηρός έφτασε στο σπίτι με ποδήλατο.

Ο καταζητούμενος τρομοκράτης είχε βγει με άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού και αναζητούταν εδώ και ένα χρόνο, από τον Ιανουάριο του 2014.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρη Τσακνάκη και τους άνδρες της Αστυνομίας για την επιτυχία.


σχετικα αρθρα