Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος. Είμαστε ασφαλείς και αυτό ενδυναμώνει την σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που είναι απαραίτητη για την χώρα, δήλωσε, με αφορμή τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη η αστυνομία έφτασε στη σύλληψη του Ξηρού μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποιώντας πληροφορίες.

Η αντιτρομοκρατική ξεκίνησε την έρευνα στο σπίτι στο οποίο διέμενε το τελευταίο διάστημα ο Χριστόδουλος Ξηρός στην Ανάβυσσο, ανέφερε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ υπογραμμίζοντας πως η αστυνομία πραγματοποίησε επιστάμενες έρευνες στην περιοχή εδώ και τρεις μήνες και έγιναν ακόμη έρευνες πόρτα - πόρτα προκειμένου να εντοπισθεί το κρησφύγετο του Χ. Ξηρού.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας:

«Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τον καταζητούμενο τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό μετά από συντονισμένες ενέργειες. Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται στη Λάρισα και θέλω να μεταφέρω τα θερμά του συγχαρητήρια στην Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και προς όλο το Σώμα για αυτή την επιτυχία. Επιτρέψτε μου με τη σειρά μου προσωπικά, να συγχαρώ τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και δι’ αυτού ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ., άνδρες και γυναίκες, που πιστοί στον όρκο τους, καθημερινά και με αυταπάρνηση, αγωνίζονται για να υπάρχουν επιτυχίες σαν τη σημερινή, που προστατεύουν τη νομιμότητα και το κράτος δικαίου που όλοι επιζητούμε.

Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος και θέλω με την ευκαιρία αυτή να δηλώσω προς τους πολίτες ότι εμείς απλά συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας και να τους προστατεύουμε. Το κράτος λειτουργεί και αυτό ταυτόχρονα είναι ζητούμενο, αλλά και το αυτονόητο.

Να τονίσω ότι είμαι πολύ ευτυχής που έχω την πολιτική ευθύνη αυτού του Υπουργείου και πιο συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας. Διότι αισθάνομαι ότι ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. Είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι με αυτή τη Φυσική Ηγεσία που εμπνέει άνδρες και γυναίκες όλων των Διευθύνσεων και αισθάνομαι την υποχρέωση να τους ευχαριστήσω.

Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης:

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα στην Ανάβυσσο συνελήφθη ο καταζητούμενος δραπέτης Χριστόδουλος Ξηρός.

Κατά τη σύλληψή του οδηγούσε ποδήλατο, είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του αφήνοντας μακρύ μαλλί, μούσι, γυαλιά και πάνω του έφερε ένα πιστόλι, 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη. Δεν προέβαλε αντίσταση και αυτή την ώρα που μιλάμε άρχισε και η έρευνα στο σπίτι το οποίο είχε νοικιάσει.

Γνωρίζετε όλοι ότι το συγκεκριμένο άτομο από τις 9/1 του 2014 είχε παραβιάσει την άδεια που είχε πάρει και από τότε ήταν δραπέτης».