current views are: 1

4 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση07:10

Συνεχίζονται οι έρευνες στη «γιάφκα» Ξηρού στην Ανάβυσσο

Όλη τη νύχτα παρέμειναν στο κρυσφήγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Δημοσίευση 07:10’
αρθρο-newpost

Όλη τη νύχτα παρέμειναν στο κρυσφήγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Όλη τη νύχτα παρέμειναν στο κρυσφήγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνες γίνονται και σε άλλες όμορες περιοχές, όπως στην Παλαιά Φώκαια, αλλά και στο Λουτράκι.

Εξάλλου, σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο φυλακισμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» που ανήμερα των Φώτων του 2014 παραβίασε την άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., κ. Δημήτρης Τσακνάκης διευκρίνισε ότι όταν εντοπίστηκε ο καταζητούμενος οδηγούσε ποδήλατο και έφερε όπλο μαζί του που δεν πρόλαβε να χρησιμοποίησει χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Αντιτρομοκρατικής. «Η έρευνα ήταν πολύμηνη, πάνω από τρεις μήνες και έγινε πόρτα- πόρτα. Υπάρχουν και συνεργοί. Ωστόσο όλα θα φανούν όταν τελειώσει η έρευνα μέσα στο διαμέρισμα της Αναβύσσου» είπε. 

Το… τροχαίο και ο βαρύς οπλισμός 

Οι αστυνομικοί είχαν λάβει πληροφορίες από κατοίκους. Ένα «τροχαίο» όμως αποτέλεσε τελικά την παγίδα που έστησαν αστυνομικοί για να τον συλλάβουν. Υποδύθηκε ο ένας αστυνομικός το θύμα τροχαίου και όταν έσπευσε στο σημείο ο Ξηρός τον συνέλαβαν. Από τις έρευνες που πραγματοποιούνται στο διαμέρισμα πρόεκυψε ότι εντοπίστηκαν δεκάδες καλάσνικοφ και αντιαρματικό. Συνεπώς ο Ξηρός χρησιμοποιούσε το σπίτι ως γιάφκα. Επίσης, βρεθηκε ένα βαρέλι με εκρηκτικά, εύρημα που- σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική- δείχνει ότι ετοίμαζε χτύπημα με παγιδευμένο αυτοκίνητο.   

Κικίλιας: Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν σταματά 

Τα εύσημα στην ΕΛ.ΑΣ. και στους αστυνομικούς και στην φυσική ηγεσία της Αστυνομία απέδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ο κ. Κικίλιας σε επίσημες ανακοινώσεις δήλωσε ευτυχής που έχει την εποπτεία αυτού του υπουργείου. «Είμαστε μια ασφαλής χώρα, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας δεν σταματά» σημείωσε ο υπουργός.


σχετικα αρθρα