Μια ιδιαίτερη πρόκληση για τους πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ήταν το περιστατικό στο οποίο κλήθηκαν να επέμβουν το μεσημέρι, όταν ένα κοπάδι προβάτων, κατέπεσε σε γκρεμό στην περιοχή του Γουμέρου Ηλείας.

Το ατύχημα, συνέβη όταν ο άτυχος κτηνοτρόφος, είχε βγάλει το κοπάδι του να βοσκήσει το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Ασκητή Γουμέρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την στιγμή, φαίνεται πως κάτι τρόμαξε τα ζωντανά, με αποτέλεσμα αυτά να αρχίσουν να τρέχουν αλλοπρόσαλλα.

Αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον 21 πρόβατα να γλιστρήσουν στον γκρεμό που υπήρχε στο σημείο, βάθους περίπου 100 μέτρων, από τα οποία, σύμφωνα με το patrisnews.com, τα δέκα επτά βρήκαν τραγικό θάνατο στον γκρεμό ενώ τέσσερα κατάφεραν να σταθούν σε βράχο που προεξείχε και σε βάθος περίπου 10 μέτρα από το έδαφος.

Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, όχημα της οποίας έφτασε στην περιοχή του Ασκητή Γουμέρου με τέσσερις άνδρες και επικεφαλής τον πυροσβέστη, Γιάννη Παναγιωτόπουλο. Από εκείνη την στιγμή, οι πυροσβέστες προσπάθησαν να διασώσουν όσα περισσότερα από τα ζώα παρέμεναν εγκλωβισμένα στον βράχο, αφού κατέβηκαν δεμένοι με τον ειδικό εξοπλισμό που διαθέτουν.

Ωστόσο λόγω του δύσβατου σημείου, που είχαν εγκλωβισθεί τα πρόβατα του άτυχου κτηνοτρόφου, οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση, κατάφεραν να διασώσουν τα τρία από τα τέσσερα ζωντανά που βρίσκονταν στον βράχο ενώ η επιχείρηση διάσωσης διήρκεσε πάνω από τρεις ολόκληρες ώρες.