Χαμηλότερος των προσδοκιών ήταν ο τζίρος των γιορτών για τους εμπόρους των Τρικάλων σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον Εμπορικό Σύλλογο σχετικά με την κίνηση την περίοδο των Χρισουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα αποτελέσματα της τηλεφωνικής έρευνας έδειξαν ότι οι επιχειρήσεις της πόλης κλείνουν με απώλειες στον τζίρο τους, τόσο για τον Δεκέμβριο όσο και για τη χρονιά συνολικά.

Ο μέσος όρος της τιμής των αγορών του καταναλωτικού κοινού για προσωπικές αγορές αλλά και για δώρα είναι χαμηλός και η επιλογή των προϊόντων γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή. Είναι χαρακτηριστικό πως η αγορά των ακριβών ειδών (άνω των 300 ευρώ) έχει "παγώσει".

Τα περισσότερα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά και τις τρεις Κυριακές του μήνα με την περισσότερη κίνηση να καταγράφεται τις δυο τελευταίες Κυριακές, στις 21 και 28 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι έμποροι θεωρούν πως βασικότεροι λόγοι που δεν κινήθηκε η αγορά ήταν κυρίως οικονομικοί αλλά και πολιτικοί, καθώς η «εκλογολογία» πάντα προκαλεί αναστάτωση.

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η άποψη της αγοράς για τα οφέλη του Μύλου των Ξωτικών. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων κρίνει πως ήταν περισσότερο έμμεσα για τον εμπορικό κόσμο της πόλης διότι αν και η επισκεψιμότητα στο Μύλο ήταν αυξημένη, λίγοι ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν τα εμπορικά καταστήματα για αγορές.