current views are: 4

5 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση05:49

Το χτύπημα στον Κορυδαλλό για να «βγουν» οι Πυρήνες και η γυναίκα «κλειδί»

Την μυστηριώδη γυναίκα-συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού αναζητεί πλέον η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου το απόγευμα του Σαββάτου.

Δημοσίευση 05:49’
αρθρο-newpost

Την μυστηριώδη γυναίκα-συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού αναζητεί πλέον η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου το απόγευμα του Σαββάτου.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη 

Την μυστηριώδη γυναίκα-συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού αναζητεί πλέον η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου το απόγευμα του Σαββάτου. Είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το δεξί χέρι του τρομοκράτη, ενώ φέρεται να τον επισκεπτόταν στο κρησφύγετό του. 

Στη γιάφκα της Αναβύσσου βρέθηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας το φέρει το όνομα Ελένη Μελανή, ενώ, η φωτογραφία δεν είναι εκείνη της πραγματικής κατόχου της ταυτότητας, αλλά της συνεργού του «Μανώλη» της 17Ν. Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την ταυτότητα αναζητώντας περαιτέρω πληροφορίες για τη γυναίκα. 

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ερευνούν για τον εντοπισμό της ομάδας υποστήριξης του Ξηρού η οποία εκτιμάται ότι αποτελείται από τουλάχιστον οκτώ άτομα που μπορεί να έχουν σχέση με τους ασύλληπτους Πυρήνες. 

Μαρτυρίες καταστηματαρχών της Αναβύσσου λένε ότι ο Ξηρός που παρουσιαζόταν ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Καστοριά, σε κάθε αγορά του πλήρωνε με μετρητά. Συνεπώς κάποιοι τροφοδοτούσαν όχι μόνο με χρήματα του Επαναστατικού Ταμείου τον Ξηρό αλλά και με όπλα

Οι φυλακές Κορυδαλλού ήταν ο μεγάλος στόχος του Χριστόδου Ξηρού και το χτύπημα που κατάφεραν να αποτρέψουν τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής. 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τελικός στόχος του ήταν να απελευθερώσει τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. 

Το επόμενο βήμα για τους αστυνομικούς είναι να εξετάσουν τώρα αν τα όπλα που βρέθηκαν έχουν χρησιμοποιηθεί και αν ναι σε ποιες ενέργειες. 

Οι αστυνομικοί που συνεχίζουν να κάνουν φύλλο και φτερό το 300 τετραγωνικών οίκημα έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει όλα τα κομμάτια του RPG, τρεις ρουκέτες και οχτώ καλάσνικοφ, τα δύο εκ των οποίων εφοδιασμένα με λέιζερ προκειμένου οι βολές τους να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Παράλληλα βρέθηκαν δύο σακιά με συνολικά 12 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα που θα χρησιμοποιούνταν για την υπερβόμβα που θα τοποθετούσαν στον τοίχο των φυλακών.


σχετικα αρθρα