Η πρώτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών στον ενιαίο Δήμο Βόλου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πρώην δημαρχιακό κατάστημα Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και από εθελοντικές οργανώσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν θέματα σχεδιασμού για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών στην κάθε μία από τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η κάθε περιοχή, ενώ ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με τον καθαρισμό και τη διάνοιξη αγροτικών δρόμων για τη διευκόλυνση του έργου αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Από την πλευρά των εθελοντικών ομάδων αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός για την πραγματοποίηση περιπολιών τις ημέρες με βαθμό επικινδυνότητας 3 και 4, οι οποίες θα γίνονται υπό την εποπτεία του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας που έχει και την ευθύνη για την αντιπυρική προστασία.

Στο λόφο της Γορίτσας και τα άλλα περιαστικά δάση θα υπάρχει καθημερινή περιπολία από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και τη νεοσύστατη εθελοντική ομάδα Άμεσης Δράσης με έδρα την Αγριά.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Βόλου έχει καταθέσει ήδη το Μνημόνιο Ενεργειών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενώ σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο και το τοπικό σχέδιο δράσης.