current views are: 3

5 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση09:26

Δεύτερη γιάφκα στο Λουτράκι- Νέα στοιχεία για την γυναίκα «κλειδί» και τα όπλα

 Στον Κορυδαλλό οδηγείται ο Χριστόδουλος Ξηρός αφού απολογήθηκε στον ανακριτή για τις βαριές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του σχετικά με τα ευρήματα στο σπίτι της Αναβύσσου. 

Δημοσίευση 09:26’
αρθρο-newpost

 Στον Κορυδαλλό οδηγείται ο Χριστόδουλος Ξηρός αφού απολογήθηκε στον ανακριτή για τις βαριές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του σχετικά με τα ευρήματα στο σπίτι της Αναβύσσου. 

 Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός αφού απολογήθηκε στον ανακριτή για τις βαριές κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του σχετικά με τα ευρήματα στο σπίτι της Αναβύσσου. 

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, δήλωσε πως ο Ξηρός δεν υιοθετεί τα σενάρια της αστυνομίας, περί χτυπήματος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα νέα στοιχεία και το νέο κρησφύγετο

Παράλληλα, νέο κρησφύγετο εντοπίστηκε στο Λουτράκι όπου άνδρες της Αντιμοκρατικής επιχειρούν με προσοχή. Βρέθηκαν σακιά με νιτρική αμμωνία και καλώδια πίσω από την είσοδο. 

Tο τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ελέγχουν τον χώρο για εκρηκτικά πριν προχωρήσουν στο εσωτερικό του σπιτιού καθώς υπήρξαν ενδείξεις για καλώδια. Να σημειωθεί ότι, το σπίτι είναι κοντά στην παραλία και είχε νοικιαστεί με πλαστά στοιχεία, ενώ εντοπίστηκαν βαν και τζιπ στο σημείο, τα οποία εξετάζονται για αποτυπώματα. H ΕΛ.ΑΣ. αναζητούσε σπίτια και οχήματα που συνδέουν τον Ξηρό με τους συνεργούς του.

Οι έρευνες συνεχίζονται στη γιάφκα του Ξηρού και σήμερα εντοπίστηκε και ένα λάπτοπ το οποίο θα εξεταστεί εκ νέου από τα εργαστήρια. 

Την ίδια ώρα στην Αντιτρομοκρατική αναμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης του οπλοστασίου του Ξηρού για να δουν αν συνδέεται με κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα. 

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του νεαρού που με πλαστά στοιχεια μίσθωσε το σπίτι στην Ανάβυσσο και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ταυτοποιηθεί και πρόκειται για νεαρό άντρα, ενώ τα όπλα που είχε πάνω του κατά τη σύλληψή του ο Ξήρος φέρεται να είναι «καθαρό».

Οι έρευνες των αστυνομικών για τους συνεργούς

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ερευνούν για τον εντοπισμό της ομάδας υποστήριξης του Ξηρού η οποία εκτιμάται ότι αποτελείται από τουλάχιστον οκτώ άτομα που μπορεί να έχουν σχέση με τους ασύλληπτους Πυρήνες. 

Μαρτυρίες καταστηματαρχών της Αναβύσσου λένε ότι ο Ξηρός που παρουσιαζόταν ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός από την Καστοριά, σε κάθε αγορά του πλήρωνε με μετρητά. Συνεπώς κάποιοι τροφοδοτούσαν όχι μόνο με χρήματα του Επαναστατικού Ταμείου τον Ξηρό αλλά και με όπλα. 

Οι φυλακές Κορυδαλλού ήταν ο μεγάλος στόχος του Χριστόδου Ξηρού και το χτύπημα που κατάφεραν να αποτρέψουν τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής. 

Η… σύντροφος Αγγελική

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τελικός στόχος του ήταν να απελευθερώσει τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ξηρός αποκαλούσε το εν λόγω σχέδιο «Επιχείρηση Γοργοπόταμος». 

Κλειδί επίσης αποτελεί η μυστηριώδης γυναίκα-συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού που είναι  σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το δεξί χέρι του τρομοκράτη, ενώ φέρεται να τον επισκεπτόταν στο κρησφύγετό του. Πρόκειται για φοιτήτρια που νοίκιαζε σπίτι στην Αθήνα και μέχρι τώρα δεν ήταν γνωστή στην ΕΛ.ΑΣ., δεν είχε απασχολήσει τις αρχές. Ωστόσο, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής γνωρίζουν πλέον ποια είναι η 22χρονη Αγγελική και την αναζητούν σε Κορινθία και Φάληρο. Ο ρόλος της φέρεται να ήταν κομβικός στα σχέδια του Ξηρού. 


σχετικα αρθρα