current views are: 1

5 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:57

«Φύλλο και φτερό» η γιάφκα του Λουτρακίου – Αναζητούνται μια γυναίκα και ένας 30χρονος

Στα ίχνη και άλλων κρησφύγετων του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Δημοσίευση 17:57’
αρθρο-newpost

Στα ίχνη και άλλων κρησφύγετων του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Στα ίχνη και άλλων κρησφύγετων του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Μετά το κρησφύγετο της Αναβύσσου, εντοπίστηκε και δεύτερη γιάφκα σε παραθαλάσσιο σπίτι στην περιοχή Περαχώρα Λουτρακίου.

Πρόκειται για σπίτι το οποίο είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία της πλαστής αστυνομικής ταυτότητας, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ,  με το όνομα Ελένη Μελάνη. Η «Αγγελική» επισκεπτόταν συχνά τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ φέρεται να είναι ο ενδιάμεσος άνθρωπος για την επικοινωνία του Ξηρού με τους «Πυρήνες». 

Προκειμένου να ελεγχθεί εάν στο σπίτι υπήρχαν παγιδευμένα με εκρηκτικά σημεία, πριν από την Αντιτρομοκρατική, μπήκαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. 

Στη μονοκατοικία της Περαχώρας Λουτρακίου βρέθηκαν ένα κλεμμένο βαν και ένα τζιπ με τα οποία εικάζεται ότι το μέλος της 17Νοέμβρη σχεδίαζε να υλοποιήσει το σχέδιό του να επιτεθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, για την απελευθέρωση των μελών της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, ο Μανώλης της 17Ν και οι συνεργοί του, θα πυροδοτούσαν με κινητό τηλέφωνο το παγιδευμένο όχημα για να γκρεμίσουν τον τοίχο της Α’ Πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.

Εκτός από τα δύο οχήματα που εντοπίστηκαν στον προαύλιο χώρο της γιάφκας του Λουτρακίου, βρέθηκαν τσουβάλια με νιτρική αμμωνία και τάπερ με καλώδια. 

Την ίδια ώρα, πάντως, o τρομοκράτης της 17 Νοέμβρη, αρνείται δια του συνηγόρου του ότι σχεδίαζε χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Δύο συνεργούς αναζητά η αστυνομία 

Έναν άνδρα ηλικίας 30 ετών και μια γυναίκα, αγνώστων στοιχείων, καθώς και άγνωστο αριθμό συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού, αναζητά η αστυνομία, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το διαβιαστικό. 

Οι καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, το σπίτι της Αναβύσσου ενοικιάστηκε από έναν άνδρα με το όνομα Θεοχάρης, ο οποίος παρουσιάστηκε στη συνάντηση με τον ιδιοκτήτη ντυμένος με στολή υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού. Ηταν ηλικίας περίπου 30 ετών και εμφανίζεται να έχει δύο τατουάζ.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων – Τι λένε για την νεαρή  «Αγγελική»

Για έναν ηλικιωμένο, λιγομίλητο άνδρα ο οποίος έκανε εργασίες στον κήπο και κυκλοφορούσε με ποδήλατο κάνουν λόγο οι περιγραφές των γειτόνων του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο.

Ενας γείτονας αναγνώρισε τον Ξηρό ως «έναν άνδρα ηλικιωμένο, καταβεβλημένο, μετρίου αναστήματος, αδυνατισμένο με γενειάδα και μακριά μαλλιά». «Τον έβλεπα να κάνει εργασίες στον κήπο, να πετάει τα σκουπίδια και κάποιες φορές να κάνει ποδήλατο. Δεν είδα κάποιο άλλο άτομο» αναφέρει στην κατάθεσή του.

Άλλη γειτόνισσα επισημαίνει ότι στην αρχή είχε δει και έναν άλλο άνδρα στο σπίτι, ενώ τα μόνα χαρακτηριστικά που θυμάται είναι ότι ήταν μελαχρινός με σκούρα κοντά μαλλιά γύρω στα 30-35 ετών. 

«Ακόμη θυμάμαι 2-3 φορές από τον Αύγουστο ως το Σεπτέμβριο να έρχεται μια μαύρη μηχανή με άσπρα γράμματα στο πλάι και να παρκάρει έξω από το σπίτι. Ο αναβάτης φορούσε μπουφάν και γάντια μηχανής όπως και μαύρο κράνος. Ήταν ένας άνδρας λεπτός, ψηλός, Μελαχροινός χωρίς να θυμάμαι άλλα χαρακτηριστικά» προσθέτει η γειτόνισσα.

Μια φαρμακοποιός που ήταν εκείνη που λάμβανε το νοίκι αναφέρθηκε στον 30χρονο ενοικιαστή που αναζητά η αστυνομία, ο οποίος πλήρωνε το νοίκι. Σημείωσε ότι της είχε πει πως είχε γεννηθεί το 1975, είχε καταγωγή από την Κρήτη και εργάζεται στο Λιμενικό Σώμα. 

«Εχει ύψος περίπου 1,85 ηλικίας περίπου 40 ετών με σκουρόχρωμο δέρμα, είχε τατουάζ στην κνήμη του ενός ποδιού, χωρίς να μπορώ να θυμηθώ το σχήμα του, καθώς επίσης και στο ένα από τα χέρια του, περίπου στο ύψος του καρπού χωρίς και πάλι να μπορώ να θυμηθώ το σχήμα. Τις φορές που τον είχα δει είχε τραυματισμούς στα πόδια ή δυσκολία στο περπάτημα κι έλεγε ότι τραυματιζόταν συχνά λόγω των δύσκολων συνθηκών της δουλειάς του στο λιμενικό» σημείωσε η φαρμακοποιός.

Ενας περίοικος σημειώνει ότι «ο προαύλιος χώρος της οικίας ήταν περιφραγμένος με πλαστικό δίχτυ το οποίο δεν επέτρεπε στα διερχόμενα άτομα να έχουν οπτική επαφή στον εσωτερικό του χώρο».

Δεν υπήρξε σκηνοθετημένο ατύχημα από τους αστυνομικούς

Καμία αναφορά σε σκηνοθετημένο ατύχημα δεν γίνεται από τον αστυνομικό που συμμετείχε στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού το μεημέρι της Κυριακής στην Ανάβυσσο. Στην κατάθαεσή του αναφέρει:

Αρχές του μήνα Σεπτεμβρίου του έτους 2014 μου ανατέθηκε η διενέργεια ερευνών στις περιοχές Ν. Μάκρης, Μαραθώνα, Αναβύσσου Αττικής όπου κατά πληροφορίες διέμενε και σύχναζε άτομο που προσομοίαζε στον Χρ. Ξηρό. 

Στις 3/1/2015 για πρώτη φορά εντοπίστηκε ο Χρ. Ξηρός και την ίδια ημέρα το μεσημέρι το συγκεκριμένο άτομο επιβιβάστηκε στο ποδήλατο και κατευθύνθηκε προς την οδό Μουσών. Αντιλαμβανόμενοι ότι ο άνδρας αυτός είχε εξέλθει από τη μονοκατοικία την οποία είχαμε σε διακριτική επιτήρηση, αποφασίσαμε να τον ελέγξουμε. Άμεσα συγκρίναμε προς τη διαδρομή που ακολουθούσε ο άνδρας και τηρώντας τη δέουσα απόσταση ασφαλείας τον προσκαλέσαμε να υποβληθεί στη διαδικασία νόμιμου αστυνομικού ελέγχου αφού προηγουμένως είχαμε δηλώσει την αστυνομική μας ιδιότητα.

Τότε αυτός, χωρίς να αντιδράσει στις ως άνω ενέργειες μας, ακινητοποίησε το ποδήλατο του. Άμεσα, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας τον προσεγγίσαμε. Με το που ήρθα σε ικανή οπτική επαφή με τον άνδρα, αναγνώρισα μετά βεβαιότητας ότι ήταν ο Χρ. Ξηρός.

«Πιστό σκυλάκι» αποκάλεσε ο Ξηρός τον ανακριτή

Εν τω μεταξύ, στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός, μετά την τυπική απολογία που έδωσε στον ανακριτή.

Σε δήλωσή του ο κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης, συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο Χριστόδουλος Ξηρός κρίθηκε ομόφωνα προφυλακιστέος και θα μεταφερθεί στον Κορυδαλλό. Ούτε αναλαμβάνει ούτε υιοθετεί τα σενάρια της αστυνομίας ότι ετοίμαζε χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού. Η δικογραφία είναι ελλιπέστατη».

Ο «Μανώλης» της 17Ν οδηγήθηκε σήμερα στις ανακριτικές αρχές έπειτα από την άσκηση ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε για βαρύτατα αδικήματα. Ωστόσο, δεν απολογήθηκε αλλά ενώπιον του ανακριτή περιορίστηκε να κάνει την εξής δήλωση:

«Δεν συμμετέχω στην διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση και θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση “με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας”, θέλω να προσθέσω τα εξής: Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο».

Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό  γραφείο ο Χριστόδουλος Ξηρός φώναξε: «Δεν θα μας σώσει κανένας σωτήρας, αντισταθείτε στις κατοχικές δυνάμεις. δεν έχουμε άλλη επιλογή». 


σχετικα αρθρα