Στα λευκά ντύθηκε τη νύχτα η Κρήτη ενώ ορεινές και ημιορεινές περιοχές αποκλείστηκαν λόγω χιονιού.

Χανιά

Αποκλεισμένα χωριά

Το χιόνι έπεσε σε τόσο χαμηλό υψόμετρο, που περιοχές ακόμα και σε υψόμετρο 500 μέτρωνβρέθηκαν σε λευκό κλοιό και αποκλείστηκαν.

Στο νομό ΧανίωνΟμαλός, Πέτρα Σελί, Κεραμειά , Θέρισο και Σφακιά βρίσκονταιαποκλεισμένα.

Χωρίς ρεύμα έμειναν τα Ασκήφου καθώς έσπασε στύλος της ΔΕΗ. Πρόβλημα ηλεκτροδότησης υπήρξε και στον Σέμπρωνα.

Σε ολόκληρη την Κρήτη, οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές αποκλείστηκαν από την επέλαση του χιονιά.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά από τις 7.00 το πρωί και χρειάζεται υπομονή μέχρι να ανοίξει ξανά το οδικό δίκτυο.

Ηράκλειο

Μικρής έκτασης προβλήματα έχει δημιουργήσει προς το παρόν η κακοκαιρία σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Λόγω των χιονοπτώσεων γίνεται με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο Ηρακλείου- Ασιτών, από τον Άγιο Μύρωνα και μετά. Ήδη από νωρίς το πρωί εκχιονιστικό μηχάνημα (γκρέιτερ) του Δήμου καθαρίζει το δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία.

Επίσης άλλο μηχάνημα του Δήμου βρίσκεται στα χωριά Ρουκάνι, Καρκαδιώτισσα και Καλού, όπου και εκεί υπάρχουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, αλλά μικρότερης έντασης.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας εφιστά καλεί τους πολίτες που κινούνται με τα οχήματά τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της ολισθηρότητας, αλλά και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για συνέχιση και ίσως ένταση των καιρικών φαινομένων.

Στο μεταξύ λόγω των βροχοπτώσεων στην πόλη τα συνεργεία του Δήμου κλήθηκαν χθες το απόγευμα και το βράδυ να αντιμετωπίσουν προβλήματα από κατολισθήσεις.

Στην πρώτη περίπτωση η κατολίσθηση σημειώθηκε στο δρόμο προς Αρχάνες, μετά τις αρχαιότητες της Κνωσσού, στην περιοχή Σπήλια. Η δεύτερη κατολίσθηση έγινε στην οδό Καζαντζίδη, στο τμήμα από τον κόμβο Αλικαρνασσού μέχρι την Καλλιθέα, όπου έπεσε μεγάλος βράχος στο οδόστρωμα, και η τρίτη κατολίσθηση έγινε στην οδό Εμμ. Ξάνθου στον Κατσαμπά, όπου χρειάστηκε να γίνει επέμβαση δύο φορές.

Σε όλες τις περιπτώσεις μηχανήματα του Δήμου αντιμετώπισαν τα προβλήματα και αποκατέστησαν τη βατότητα των δρόμων.

Ρέθυμνο

Στα Ανώγεια διακόπηκε για περίπου μιάμιση ώρα το ρεύμα καθώς υπήρχε κίνδυνος να πέσει πάνω σε στύλο της ΔΕΗ, ένα δέντρο που λύγισε από το βάρος του χιονιού.

Κατά τη διάρκεια του βραδιού εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου έκαναν περάσματα για να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό.

Λασίθι

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, η νύχτα ήταν δύσκολη καθώς τα φαινόμενα εντάθηκαν και η προσπάθεια της δημοτικής αρχής  και του προσωπικού του Δήμου Οροπεδίου για να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο, συνεχίστηκε για πολλές ώρες το βράδυ.