current views are: 3

6 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση11:36

Βρέθηκε και συνελήφθη ο δολοφόνος του Μένη Κουμανταρέα – Αναζητείται συνεργός

Σε μια σύλληψη προχώρησε η Αστυνομία για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα. 

Δημοσίευση 11:36’
αρθρο-newpost

Σε μια σύλληψη προχώρησε η Αστυνομία για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα. 

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Σε μια σύλληψη προχώρησε η Αστυνομία για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα.

Πρόκειται για έναν 25χρονο Ρουμάνο, Στεφάν, τα αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν στο διαμέρισμα του συγγραφέα και ο οποίος συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας.  Ο φερόμενος ως δράστης αρνείται την δολοφονία και ισχυρίζεται ότι ήταν ατύχημα, υποστηρίζοντας ότι απλά τον χτύπησαν, δεν τον σκότωσαν, αλλά το μοιραίο προήλθε από την πτώση του συγγραφέα.

Δράστης και συνεργός πάντως σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζονταν με το θύμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στεφάν σύχναζε σε στέκι στην Κυψέλη και ζήτησε δανεικά από το θύμα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την αναζήτηση ενός δεύτερου ατόμου, 29 χρονών, που πιθανολογείται πως ήταν συνεργός στο αποτρόπαιο έγκλημα.  Οι αστυνομικοί εδώ και ένα μήνα είχαν καταλήξει στο πρόσωπο του 25χρονου ωστόσο δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν.

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από την ΕΛ.ΑΣ. την Τετάρτη.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 25χρονου υπηκόου Ρουμανίας καθώς και του ασύλληπτου συνεργού του. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, της απόπειρας ληστείας από κοινού και της αντίστασης κατά της Αρχής κατά του συλληφθέντος δράστη.

Ο Μένης Κουμανταρέας βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, σε διαμέρισμα του 4ου ορόφου πολυκατοικίας στην Κυψέλη στις 6 Δεκεμβρίου. 

Ο 83χρονος συγγραφέας βρέθηκε νεκρός έχοντας χτυπήματα στο πρόσωπο ωστόσο η αστυνομία είχε αναφέρει πως δεν έχει παραβιαστεί η πόρτα της οικίας του. 

 


σχετικα αρθρα