Συνεχίζεται το πολικό ψύχος σε ολόκληρη τη χώρα παρά το μικρό διάλειμμα με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ από τις χιονοπτώσεις έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας. 

Στην Αττική η Τροχαία έχει επιβάλει διακοπή της κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία λόγω της έντονης χιονόπτωσης ή του παγετού που έχει συσσωρευτεί, ο οποίος καθιστά το οδόστρωμα ιδιαίτερα ολισθηρό.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ έως το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης, από το στρατιωτικό νοσοκομείο Πεντέλης «414» έως τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου, στη λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος Μονής Κλειστών, ρεύμα προς Δερβενοχώρια, στην Καισαριανή, επί της Ανωνύμου οδού, θέση «Καλοπούλα», από το τέρμα της οδού Εθν. Αντιστάσεως, ενώ στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θήβας, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θήβας, από το 3 χλμ ρεύμα προς Θήβα, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μάνδρας - Ειδυλλίας Αττικής, στα Βίλια, στην περιφερειακή οδό Βαρυμπόμπης - Κατσιμιδίου, από το ύψος της ταβέρνας «Θέα» και σε σημείο της λεωφόρου Διονύσου, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων έπειτα από το μικρό διάλειμμα το πρωί της Τρίτης, από το απόγευμα έρχεται νέο κύμα με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα δεν αποκλείεται νιφάδες να πέσουν και στο κέντρο της Αθήνας ενώ αναμένεται χιονόστρωση στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής. 

Στη Βόρεια Ελλάδα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε δρόμους των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Κιλκίς λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, αλυσίδες απαιτούνται:

Στο δημοτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας του δήμου Έδεσσας, συμπεριλαμβανομένης της επαρχιακής οδού Άρνισσας - Χιονοδρομικού Κέντρου «Βόρρας».

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των δημοτικών ενοτήτων Αριδαίας και Εξαπλατάνου του δήμου Αλμωπίας (από την Φούστανη έως τα όρια με το Νομό Κιλκίς) και στην επαρχιακή οδό Κερασιάς έως το Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρρας».

Σε ό,τι αφορά το νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου από 20ο χλμ έως 26ο χλμ (χιονοδρομικό κέντρο Σελίου) και για το νομό Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Γουμένισσας - Μεγ. Λιβαδιών.

Στην Εγνατία οδό, καθώς και στο λοιπό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Επιπλέον, προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σημειώνονται στη Δυτική Μακεδονία όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 22ο έως το 28ο χιλιόμετρο.

Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες: Στην εθνική οδό Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 6ο έως το 25ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Αμυνταίου-Νυμφαίου και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο έως το 22ο χιλιόμετρο.

Στο μάτι της κακοκαιρίας βρίσκεται και η Κρήτη

Με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις ισχυρές κατά τόπους βροχές, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ανατολική Κρήτη προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, στο οποίο συνεχίζεται ο εκχιονισμός από συνεργεία των Δήμων και της Περιφέρειας που δίνουν μάχη προκειμένου να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους.

Λόγω των χιονοπτώσεων γίνεται με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο Ηρακλείου - Ασιτών, από τον 'Άγιο Μύρωνα και μετά.

Από το πρωί εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου Ηρακλείου καθαρίζει το δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία. Επίσης άλλο μηχάνημα του Δήμου βρίσκεται στα χωριά Ρουκάνι, Καρκαδιώτισσα και Καλού, όπου και εκεί υπάρχουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, αλλά μικρότερης έντασης.

Στο μεταξύ λόγω των βροχοπτώσεων στην πόλη τα συνεργεία του Δήμου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα από κατολισθήσεις.

Κατολίσθηση σημειώθηκε στο δρόμο προς Αρχάνες, μετά τις αρχαιότητες της Κνωσού, στην περιοχή Σπήλια. Η δεύτερη κατολίσθηση έγινε στην οδό Καζαντζίδη, στο τμήμα από τον κόμβο Αλικαρνασσού μέχρι την Καλλιθέα, όπου έπεσε μεγάλος βράχος στο οδόστρωμα, και η τρίτη κατολίσθηση έγινε στην οδό Εμμ. Ξάνθου στον Κατσαμπά, όπου χρειάστηκε να γίνει επέμβαση δύο φορές. Σε όλες τις περιπτώσεις μηχανήματα του Δήμου αντιμετώπισαν τα προβλήματα και απεκατέστησαν τη βατότητα των δρόμων.

Το πρωί τρεις νταλίκες «δίπλωσαν» στην περιοχή Αμιρών της Βιάνου χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ το βράδυ τα εκχιονιστικά μηχανήματα απεγκλώβισαν 10 οχήματα. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στο δρόμο της Βιάνου, της Κασταμονίτσας, του Οροπεδίου Λασιθίου, και σε χωριά των ορεινών περιοχών της Σητείας όπου γίνονται προσπάθειες από τους τοπικούς δήμους να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Προβλήματα εξ' άλλου καταγράφονται και στην ηλεκτροδότηση χωριών και οικισμών και συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση των δικτύων.

Οι τοπικές αρχές συνιστούν στους οδηγούς των αυτοκινήτων την ιδιαίτερη προσοχή τους λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων στις περιοχές όπου υπάρχει χιόνι αλλά και της πρόβλεψης της ΕΜΥ για συνέχιση και ίσως ένταση των καιρικών φαινομένων.

Σε λευκό κλοιό βρίσκονται πολλές ορεινές περιοχές στα Χανιά με το χιόνι να έχει δημιουργήσει προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις.

Αποκλεισμένα βρίσκονται χωριά στην ενδοχώρα και τα ορεινά του δήμου Πλατανιά καθώς και ο Ομαλός ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν στο Θέρισο, τη Ζούρβα, τα Κεραμειά και σε περιοχές των Σφακίων.

Τα χιόνια έχουν κατέβει σε υψόμετρο μέχρι και τα 500 μέτρα και από το πρωί μηχανήματα της αντιπεριφέρειας και των δήμων καταβάλουν προσπάθειες ώστε να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Ωστόσο, η αντιπεριφέρεια Χανίων με ανακοίνωση της συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις δεδομένου ότι όσο περνά η ώρα η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να φέρει παγετό και προβλήματα στο ορεινό, κυρίως, επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στην περιοχή Ασκύφου Σφακίων έσπασε στύλος της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή της ηλεκτροδότησης ενώ το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των δήμων βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους βελτίωση θα αρχίζει να παρουσιάζει ο καιρός από την Τετάρτη το βράδυ.