Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Επιμένει το βαρομετρικό σύστημα που προκάλεσε την έντονη κακοκαιρία στην κεντρική Ελλάδα και τα νησιά.

Χωρίς να αυξηθεί η ένταση των φαινομένων, από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι και το πρωί της Πέμπτης θα επαναληφθούν οι χιονοπτώσεις ακριβώς στις ίδιες περιοχές που το «έστρωσε» το βράδυ της Τρίτης.

Αττική (κυρίως τα βόρεια και ανατολικά προάστεια), Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη θα παραμείνουν στο επίκεντρο του χιονιά, με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Όπως λέει στο newpost ο μετεωρολόγος και διαχειριστής του meteomarine.gr Νίκος Μαζαράκης, στο κέντρο της Αθήνας η μέγιστη θερμοκρασία μέχρι και την Παρασκευή δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς Κελσίου.

«Το νέο στοιχείο που θα προκύψει το μεσημέρι της Πέμπτης, είναι ότι στις περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία θα προστεθεί και η Χαλκιδική. Έτσι, δημιουργείται ένα τόξο το οποίο ξεκινά από τη Χαλκιδική και διασχίζει όλο το Αιγαίο,πιάνοντας και τη Στερεά Ελλάδα», λέει ο κ. Μαζαράκης.

Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στη  βόρεια και ανατολική Αττική, στην Εύβοια, στη Σκύρο

Από την Πέμπτη θα εξασθενίσουν και οι βορειάδες: στο Ιόνιο και στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα είναι ασθενείς, στο κεντρικό Αιγαίο μέτριοι μέχρι 5 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 - ίσως και 8- μποφόρ.

Βελτίωση του καιρού θα σημειωθεί από το μεσημέρι της Παρασκευής.