Για «βρώμικο πόλεμο» και «χυδαιότητα των δημοσιογράφων» κάνει λόγο ανακοίνωση που υπογράφουν δέκα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς που βρίσκονται στη φυλακή, που αναφέρεται στην υπόθεση απόπειρας απόδρασης. 

Με φράση από την αυτοβιογραφία του διαβόητου Γάλλου εγκληματία Ζακ Μεσρίν -που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών το 1979- για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Ζακ Τιλιέ, οι φυλακισμένοι για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» απαντούν για όσα αναφέρονται για τις σχέσεις της νεαρής με τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Η ανακοίνωση διακινήθηκε μέσω του δικηγόρου Φραγκίσκου Ραγκούση, συνηγόρου του Χριστόδουλου Ξηρού.

Τιτλοφορούμενη ως «Πολεμικό Ανακοινωθέν», η ανακοίνωση υπόσχεται εκδίκηση στους «αλήτες - ρουφιάνους - δημοσιογράφους», για τον τρόπο με το οποίο τα ΜΜΕ χειρίζονται το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την «συντρόφισσα Αγγελική». 

«Στο στόχαστρό τους έχουν βάλει την συντρόφισσα Αγγελική, εκβιάζοντας συναισθηματικά τους γονείς της και διαδίδοντας αισχρά ψέματα για δήθεν σχέση της ως φίλη του συλληφθέντα» σημειώνουν χαρακτηριστικά. 

Και προσθέτουν: «Η Αγγελική είναι φίλη της εξέγερσης, της αναρχίας, της ελευθερίας. Αν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σαν την Αγγελική, ο αγώνας και η αναρχία θα ήταν η μόνη εφικτή πραγματικότητα».