Συνεχίζει να φλέγεται το εσωτερικό του πλοίου Norman Atlantic, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Tο πλοίο μετακινήθηκε πιο κοντά στην αποβάθρα, στο λιμάνι του Μπρίντιζι, ώστε να πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις ασφαλείας και σταθερότητας, ενώ μελετάται το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλαϊνή είσοδος του γκαράζ του Norman, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των πυροσβεστών.

Στο μεταξύ, πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι υποστηρίζουν ότι η πυρκαγιά θα μπορούσε, πιθανώς, να τεθεί υπό έλεγχο, γρηγορότερα από ότι συνέβη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το πλοίο δεν έπρεπε να αποπλεύσει, από την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη τις κάκιστες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι θα ερευνηθούν σε βάθος οι επαφές του καπετάνιου Αρτζίλιο Τζακομάτσι με την ναυλώτρια εταιρία, την AΝΕΚ, αλλά προσθέτει πως κατά την ανάκρισή του ο Τζακομάτσι, στις 31 Δεκεμβρίου, δεν ανέφερε ότι δέχθηκε πιέσεις για να αποπλεύσει από την Ηγουμενίτσα.

«Πίστευα ότι θα κατάφερνα να φτάσω μέχρι το λιμάνι προορισμού» φέρεται να δήλωσε ο καπετάνιος στον εισαγγελέα του Μπάρι Έτορε Καρντινάλι.