Συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, υπάλληλος Διεύθυνσης Δόμησης σε δήμο και ιδιώτης πολιτικός μηχανικός για υπόθεση δωροληψίας.

Απαιτήθηκε από επιχειρηματία χρηματικό ποσό για τη διαγραφή προστίμου, το οποίο είχε επιβληθεί για αυθαίρετη κατασκευή στο κατάστημα του.

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, ένας 60χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Δόμησης τοπικού Δήμου και ένας 53χρονος ιδιώτης, πολιτικός μηχανικός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή, αντίστοιχα.

Είχε προηγηθεί πρόσφατη καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος του Δήμου απαιτούσε, τόσο απευθείας από τον ίδιο, όσο και μέσω του πολιτικού μηχανικού, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να διαγράψει πρόστιμο, ύψους 13.832 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόστιμο είχε επιβληθεί μετά από αυτοψία που διενήργησε ο υπάλληλος σε αυθαίρετη κατασκευή, στο κατάστημα του καταγγέλλοντα.

Ακολούθησαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, προσωπικές επαφές και συνεννοήσεις και χθες το βράδυ συνελήφθη αρχικά ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.