Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα Πέμπτη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το νησί της Τήνου, ενώ αναμένεται ανάλογη απόφαση και για το νησί  της Άνδρου, κατόπιν αιτήματος του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη.

Στις Κυκλάδες βρίσκεται τις ημέρες αυτές και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, για τον συντονισμό των ενεργειών αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα νησιά τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα ολόκληρος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, ώστε να υπάρχει ο μέγιστος βαθμός κινητοποίησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Το γεγονός ότι τα δυο νησιά, Τήνος και Άνδρος δεν διαθέτουν την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της σφοδρότατης κακοκαιρίας, έχει δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα,  με τις τοπικές αρχές, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους αντίστοιχους Δήμους,  να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου με κάθε διαθέσιμο μέσο, για την αποκατάστασή τους. Η Τήνος έχει υποστεί ισχυρότατο πλήγμα από την κακοκαιρία, καθώς για τρίτο 24ωρο παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Οι δραστηριότητες στο νησί έχουν νεκρώσει.

Τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν, ενώ κλειστά παραμένουν τα καταστήματα.  Σημειώνεται ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες, τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν κανονικά. Το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης της Τήνου προκλήθηκε από βλάβη, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Άνδρο, από όπου ηλεκτροδοτείται το νησί.