Ο περιορισμός των προβλημάτων που προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, είναι το κύριο χαρακτηριστικό που επικρατεί στις προαναφερθείσες περιοχές.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας παραμένουν σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να δημιουργηθούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται -σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων-να πλήξει τη χώρα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων ισχύει στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 22ο έως 28ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου - Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) λόγω καθίζησης του οδοστρώματος και στο νομό Ροδόπης, όπου λόγω υπερχείλισης υδάτων, διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα, Λίσσος ύψος Αρριανών, Έβρενου- Ιασίου, Αετοκορυφής, Διώνης και Στρύμης Λοφαρίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας, στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Λιβάδια. Στη Δυτική Μακεδονία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από 15ο έως 30ο χλμ.