Σε μιαν απίστευτη ενέργεια προχώρησαν άγνωστοισε εγκατάσταση μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Περίπου στις 6 το πρωί και μέσα στο σκοτάδι, κάποιοι πήγαν σε στύλο που υπάρχει στην διασταύρωση των οδών Νικηφόρου Φωκά και Μίνωος, κοντά στο Ωδείο.

Αφού έσπασαν το λουκέτο που υπάρχει στην βάση του στύλου, «άνοιξαν»  τον αεροδιακόπτη που υπάρχει εκεί προκειμένου να προκαλέσουν διακοπή στην ηλεκτροδότηση.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο Προιστάμενος διαχείρησης δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά κ. Γιώργος Πλοκαμάκης, επρόκειτο για μια άκρως επικίνδυνη ενέργεια αφού και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, φορούν ειδικά γάντια και παίρνουν μέτρα προστασίας για να αγγίξουν το συγκεκριμένο σημείο, καθώς από τον διακόπτη ελέγχεται μια γραμμή τάσης 15.000 volt !

Όμως εκτός της θανατηφόρας ηλεκτροπληξίας, υπήρχε και άμεσος κίνδυνος για μεγάλο βραχυκύκλωμα, κάτι που αν συνέβαινε θα είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλη τμήμα του κέντρου της πόλης για αρκετές ώρες.

«Ευτυχώς εκείνη την ώρα τα φορτία δεν ήταν μεγάλα και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Εάν συνέβαινε ώρα με μεγάλη ζήτηση μπορεί να είχαμε και πυρκαγιά» επεσήμανε ο κ.Πλοκαμάκης.

Σε ότι αφορά στον λόγο που οι άγνωστοι προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια, οι υποψίες στρέφονται στην κατεύθυνση της κλοπής χάλκινων καλωδίων.

Μάλιστα οι τεχνικοί που έσπευσαν μόλις ενημερώθηκαν για την διακοπή που προκλήθηκε στην ηλεκτροδότηση, διαπίστωσαν πως έλειπε το χάλκινο καλώδιο της γείωσης, μήκους περίπου ενός μέτρου.