Λεπτομέρειες από το σχέδιο διαφυγής του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού κατά την περυσινή του άδεια περιλαμβάνει η δικογραφία για την υπόθεση που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην δικογραφία περιλαμβάνονται άγνωστες λεπτομέρειες για το σχέδιο του Ξηρού και οι άνθρωποι που τον βοήθησαν.

Συγκεκριμένα, κομβικό ρόλο στην εξαφάνιση του Ξηρού είχε ο 36χρονος ανιψιός του ο οποίος αναγκάστηκε να μεταφέρει τον θείο του στην Αθήνα χωρίς την θέλησή του.

Όπως γράφει η Καθημερινή:

«Στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν, ο νεαρός είπε πως ο Χριστόδουλος Ξηρός τον χαστούκισε όταν αρχικά αρνήθηκε να τον μεταφέρει στην Αθήνα. Ακόμα, κατέθεσε ότι για να τον πείσει ο Ξηρός, του είπε ότι ήθελε να πάει στην πρωτεύουσα για να αρραβωνιαστεί. Για να μην κινήσει τις υποψίες των συγγενών του, ο Ξηρός τον προέτρεψε να πει στους γονείς του ότι πήγαινε σε μπάτσελορ πάρτι στη Λάρισα. «Μου ζήτησε να πω στους συγγενείς ότι θα πάω στη Λάρισα σε μπάτσελορ πάρτι ενός φίλου μου για να έχω δικαιολογία για την απουσία μου», κατέθεσε ο 36χρονος».

Παράλληλα, αναφέρεται στη δικογραφία πως ο Ξηρός συμβούλεψε τον ανιψιό του να κινείται στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας με ταχύτητα 90 - 100 χιλιομέτρων την ώρα προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες.

Μετά την κοιλάδα των Τεμπών και μέχρι το Βελεστίνο οι δύο άνδρες κινήθηκαν στην παλαιά εθνική οδό φοβούμενοι πιθανό αστυνομικό μπλόκο. «Ο Χριστόδουλος μου ζήτησε να βγούμε στη νέα εθνική οδό από την έξοδο του Βελεστίνου. Εγώ δεν γνώριζα τον δρόμο και σταμάτησα να ρωτήσω έναν πεζό κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Ο Χριστόδουλος νευρίασε, μου έριξε μια σφαλιάρα και μου είπε “καλά είσαι μ...;”. Εκανα αναστροφή, αλλά μπερδεύτηκα πάλι και σταμάτησα μπροστά στο αστυνομικό τμήμα όπου στεκόταν ένας αστυνομικός. Ο Χριστόδουλος έσκυψε το κεφάλι και μου είπε: “Φύγε γρήγορα, μ...”».

Τέλος, στην δκογραφία αναφέρεται πως έφτασαν στην Αθήνα στις 9 το βράδυ της 5ης Ιανουαρίου 2014. Ο Ξηρός του ζήτησε να κατευθυνθεί αρχικά προς την Πατησίων και στη συνέχεια στην Αγ. Λαύρας όπου αποβιβάστηκε. «Περίμενε εδώ να ντυθώ και έρχομαι», φέρεται να του είπε. «Ανοιξε την πόρτα και έφυγε με γρήγορο βάδισμα προς ένα στενό στα δεξιά μας». Οταν ο ανιψιός επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, συνάντησε τυχαία σε μπαρ τον αδελφό του Χριστόδουλου, Βασίλη. «Του είπα ότι εγώ πήγα τον Χριστόδουλο στην Αθήνα. Εκείνος χαμογέλασε και είπε με απορία “εσένα βρήκε;”».