Άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια θα σημειωθούν σήμερα, ωστόσο θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σταδιακή επικράτηση ισχυρών νοτιάδων στα πελάγη

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 4 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 0 έως 13 βαθμούς), 7 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη θα φτάσει τους 18 βαθμούς), 5 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις αρχικά ασθενείς, οι οποίοι γρήγορα θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και στη συνέχεια σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς από μεταβλητές διευθύνσεις, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους και το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και αργότερα στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι στη Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Στη Θράκη νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία 5 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 βαθμιαία στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 5 αργότερα στα νότια 6 μποφόρ. Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 5 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στη νότια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα κυμανθούν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους 5 με 7 και το βράδυ στα βόρεια 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.