Με στόχο την αύξηση των τουριστών από την Ολλανδία που θα επιλέξουν την ευρύτερη περιοχή της Σητείας για τις διακοπές τους, μεταβαίνουν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs, που θα διεξαχθεί στην Ουτρέχτη από 13 έως τις 18 Ιανουαρίου, εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδοχείων Σητείας και της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου.

Τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου και ο πρόεδρος και ο  αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων, Γιάννης Κακουράκης και Γιάννης Αικατερινίδης, θα έχουν επαφές με επαγγελματίες του κλάδου με σκοπό την προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος μιας από τις ομορφότερες περιοχές της Κρήτης.

Ενδεικτικό της ιδιαίτερης σημασίας που δίνει ο Δήμος Σητείας στην ανάπτυξη του τουρισμού, είναι ότι ο Δήμαρχος Θοδωρής Πατεράκης ανέλαβε και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου.

Με τις απευθείας πτήσεις τσάρτερ που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια από το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ προς τη Σητεία, η περιοχή αποτελεί όπως αναφέρει το flashnews.gr, έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για τους Ολλανδούς επισκέπτες της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι αυτή η έκθεση της Ουτρέχτης είναι γνωστή και ως το «Χρηματιστήριο των διακοπών», ενώ πέρυσι την επισκεφθήκαν 117.000 άτομα.