Επιδείνωση θα σημειώσει από σήμερα ο καιρός με βροχές, χιόνια και κρύο να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει από τα βορειοδυτικά της χώρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και σταδιακά θα επεκταθεί και σε ημιορεινές περιοχές. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 8 με 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σταδιακά από τον Βορρά προς τον Νότο.

Αναλυτική πρόγνωση 

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονιά σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οπού είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα.
Ανεμοι: στη Μακεδονία βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα 7 με 8 και στη Θράκη βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από -1 (μείον 1) έως 9 βαθμούς κελσίου. Παγετός το βράδυ.
 
Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, χιονιά στα ορεινά και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές και καταιγίδες στις θαλασσιές περιοχές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά σε 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 9 έως 17 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το βράδυ.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις το βράδυ στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς μικρότερη. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ.
 
Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα σημειωθούν καταιγίδες και το βράδυ χιονιά στα γύρω ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε 9 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 5 έως 9 βαθμούς κελσίου. Σημαντική πτώση από το απόγευμα.
 
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 2 έως 6 βαθμούς κελσίου. 

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 13-01-2015 

Καιρός: στην ανατολική και νότια χωρά νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και στα νοτιότερα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Ανεμοι: στα νοτιοανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα βόρειοι 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός το πρωί κυρίως στα Δυτικά, κεντρικά και βόρεια.