Μπαράζ ένοπλων ληστειών σε διαμερίσματα με τους ιδιοκτήτες είτε να κοιμούνται είτε να απολαμβάνουν οικογενειακές στιγμές μέσα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες και προκαλεί προβληματισμό στην ΕΛ.ΑΣ.

Ήδη μέσα σε λίγες εβδομάδες είχαμε δύο επιθέσεις σε σπίτια με την ίδια μεθοδολογία από την μεριά των δραστών που, κατά τους αστυνομικούς, προσιδιάζει στα χτυπήματα των ληστών με το σίδερο.

Στις τρεις τα ξημερώματα στον Άλιμο, οι δράστες παραβίασαν ανασφάλιστη πόρτα και μπήκαν στο διαμέρισμα. Όταν όμως ο ιδιοκτήτης που βρισκόταν μέσα μαζί με τους δύο τους γιους αντιλήφθηκε τους ληστές, εκείνοι του επιτέθηκαν με λοστό στο κεφάλι και στη συνέχεια έδεσαν και φίμωσαν την οικογένεια.

Οι πέντε δράστες έψαξαν το σπίτι και έκλεψαν κοσμήματα και χρήματα και στη συνέχεια διέφυγαν ανενόχλητοι με βαν που τους περίμενε. Παρόμοιου τύπου επίθεση έγινε και στην Φιλοθέη πριν λίγες ημέρες αλλά και πριν μία εβδομάδα στο Ψυχικό. Στη ληστεία στη Φιλοθέη οι δράστες έδεσαν την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια και την οικιακή της βοηθό και με την απειλή λοστού απέσπασαν χρήματα και χρυσαφικά, ενώ η ίδια μέθοδος χρησιμοποιήθηκε και στην ληστεία στο Ψυχικό όπου έμενε ζευγάρι ηλικιωμένων και οικιακή βοηθός.

Οι άνδρες της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση της ληστείας στον Άλιμο, δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι πρόκειται για σπείρα που έχει πραγματοποιήσει και τα προηγούμενα χτυπήματα, ωστόσο δεν αποκλείουν να πρόκειται για τους ληστές με το σίδερο που άλλαξαν μέθοδο ούτε φυσικά να πρόκειται για.... συνεχιστές ή μιμητές.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί αναζητούν αποτυπώματα και ίχνη από το διαμέρισμα στον Άλιμο ώστε να βρεθούν πιο κοντά στους δράστες. Ενδεικτικό της δράσης τους πάντως είναι ότι οι ληστές σκόπευαν να «ανοίξουν» και δεύτερο διαμέρισμα στην ίδια πολυκατοικία στον Άλιμο, ωστόσο επειδή υπήρχε συναγερμός έφυγαν.

ΑΝ. ΓΑΛ.