«Φωτιές» στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες που δημοσίευσε η Γαλλική Le Monde σύμφωνα με τις οποίες η καταζητούμενη Χαγιάτ Μπουμεντιέν και ο 32χρονος σύντροφος της Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την αστυνομική επέμβαση στο εβραϊκό παντοπωλείο, είχαν ταξιδέψει για διακοπές στην Κρήτη.

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες Ασφαλείας έχουν ξεκινήσει έναν μαραθώνιο ερευνών προκειμένου να συγκεντρώσουν περισσότερα στοιχεία για το ταξίδι των δύο τζιχαντιστών στην ανατολική Κρήτη, όπως λένε κάποιες πληροφορίες. Η είδηση πάντως αυτή επαναφέρει στο προσκήνιο παλαιότερες πληροφορίες που ανέφεραν ότι διεξάγονται έρευνες από ειδικό κλιμάκιο της Αστυνομίας για τον εντοπισμό συνδέσμων τζιχαντιστών στην Κρήτη και ειδικότερα σε τουριστικά θέρετρα στο ανατολικό μέρος του νησιού. 

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στο νησί δήλωσε στο cretalive.gr ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες παρά μόνο φήμες που ακούγονται κατά καιρούς. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι το θέμα των τζιχαντιστών απασχολεί αναπόφευκτα τις αρμόδιες Αρχές, από την πλευρά τους προσπαθούν να ελέγξουν οποιαδήποτε ένδειξη έρχεται στην διάθεση τους, όμως μέχρι στιγμής δεν μπορούν να μιλήσουν για απτή παρουσία τζιχαντιστών στο νησί ή για οργανωμένο δίκτυο.