ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνεται η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου για τους δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2015, 14:39 / Ανανεώθηκε 13 Ιανουαρίου 2015, 14:39
Παρατείνεται η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου για τους δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης
Facebook Twitter Whatsapp

Έως τις 21 Ιανουαρίου παρατείνεται η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου από τους δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2014. 

Έως τις 21 Ιανουαρίου παρατείνεται η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου από τους δικαιούχους της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2014, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χωρίς την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, δεν θα δικαιούνται της ενίσχυσης.

Παράλληλα, ξεκινούν άμεσα από τον ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος) οι συστηματικοί διασταυρωτικοί έλεγχοι και συγκρίσεις σε όλη την επικράτεια προκειμένου να διαπιστωθούν οι πραγματικές επιπτώσεις της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού στην παραγωγή γάλακτος και κρέατος προκειμένου να σχηματισθεί σχετικός φάκελος.

«Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών διαδικασιών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος, «η χώρα μας θα μπορεί να τεκμηριώσει μια σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση προς τα αρμόδια όργανα της ΕΕ τόσο για τη στήριξη του ζωικού κεφαλαίου της χώρας που επλήγη από τον καταρροϊκό πυρετό, όσο και για το ενδεχόμενο πρόγραμμα εμβολιασμού των ζώων».