Ένας 20χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας, συνολικά τέσσερις υπήκοοι Αφγανιστάν, για – κατά περίπτωση- διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, παραβίαση όρων διαμονής, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, αντίσταση και απείθεια.

Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα που κινούνταν με κατεύθυνση την συνοριακή γραμμή, πλην όμως ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησαν το όχημα και μετά από λίγη ώρα και με τη συνδρομή αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου ο 20χρονος οδηγός και ο 27χρονος συνοδηγός επιχείρησαν ασκώντας βία να διαφύγουν την σύλληψη, ωστόσο τελικώς ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε ο 20χρονος οδηγός, χρησιμοποιώντας το όχημα ιδιοκτησίας ομοεθνούς του, μετέφερε επιπλέον τέσσερις ομοεθνείς του, εκ των οποίων οι δύο παραβίαζαν τους όρους διαμονής, με σκοπό να διευκολύνει την παράνομη έξοδο τους από την χώρα.

Το όχημα κατασχέθηκε, όπως και το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 20χρονου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.