Ελεύθερη πρόσβαση σε 10 νοσοκομεία για δωρεάν προληπτικό έλεγχο θα έχουν 350 ανασφάλιστοι και άνεργοι της Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Παρεμβάσεις Πρόληψης - Προαγωγής Υγείας σε Υφιστάμενα Δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής» που υλοποιεί το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα, τα νοσοκομεία Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ», ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, ΣΩΤΗΡΙΑ, ΤΖΑΝΕΙΟ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ θα δέχοντα, έως τις 30 Απριλίου, άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες του λεκανοπεδίου για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και να λάβουν σχετική έκθεση υγείας.

Για τη συμμετοχή τους απαιτείται φωτοτυπία ταυτότητας, φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή ληγμένου βιβλιαρίου υγείας και επικυρωμένη Υπεύθυνη δήλωση, που θα γράφει ότι «δηλώνω ότι είμαι άνεργος ή ανασφάλιστος» αντιστοίχως.

 Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανασφάλιστους και ανέργους της περιφέρειας Αττικής. Στόχος του προγράμματος είναι η διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων αναφορικά με την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και των καρκίνων παχέος εντέρου, μαστού και τραχήλου της μήτρας, καθώς επίσης και την ενημέρωση, προβολή και προώθηση των Παρεμβάσεων Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας για τα προαναφερθέντα νοσήματα.
 
Οι εξετάσεις, που πραγματοποιούνται ανάλογα με την ηλικία, αφορούν σε μέτρηση σακχάρου, χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου, ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα.
 
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι ή ανασφάλιστοι ηλικίας 25-65 ετών, για ραντεβού και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο επικοινωνίας του ΙΚΠΙ 210 7222727- 723, ώρες 9-5,  ιστοσελίδα: www.prolipsigiaolous.gr