Την μεγάλη προσοχή των οδηγών και ευρύτερα των πολιτών κατά την διάρκεια των μετακινήσεων τους ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες συστήνει η Πολιτική Προστασία της ΠΕ Ηρακλείου. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα από το πρωί, με ραγδαίες βροχοπτώσεις προκαλούν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, ολισθηρότητα, ενώ παρατηρείται το φαινόμενο δημιουργίας χειμάρρων σε κομβικά σημεία όπου διασταυρώνονται δρόμοι. 

Ως εκ τούτου συμβουλεύονται οι οδηγοί να αποφεύγουν την διέλευση των χειμάρρων αυτών με τα οχήματά τους ή ακόμα και πεζοί.  Η Πολιτική Προστασία συστήνει επίσης στους πολίτες για τις επόμενες ώρες να μην μετακινούνται άσκοπα για την αποφυγή ατυχημάτων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, και των πολύ ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει,  ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων  που πλήττουν την πόλη και λόγω των φθορών που  υπέστη το στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου,  από τους δυνατούς ανέμους,  όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες του Παγκρητίου Στάδιο, δεν θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, από σήμερα το απόγευμα 13 Ιανουαρίου 2013,  αύριο  και μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.  

Τα μέλη του Γυμναστηρίου του Παγκρητίου Σταδίου μέχρι τότε, για  εξυπηρέτησή τους, μπορούν να επισκέπτονται το Γυμναστήριο του  Δημοτικού Αθλητικού Πνευματικού Κέντρου Ηρακλείου στις Πατέλες.