current views are: 1

13 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση19:41

Ο καιρός της Τετάρτης – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δημοσίευση 19:41’
αρθρο-newpost

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού την Τετάρτη σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αύριο Τετάρτη, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο νότιο Αιγαίο το πρωί 7 τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες. Παγετός το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Μακεδονία, Θράκη
Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη, πιθανόν το πρωί τοπικά ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νησιά του ανατολικού αιγαίου παροδικές νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν το πρωί τοπικά ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Γενικά αίθριος στην Αττική. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Γενικά αίθριος και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


σχετικα αρθρα