Ενώπιον της 10ης Ειδικής Ανακρίτριας οδηγήθηκε, σήμερα, ο εφοριακός Ν.Α, ο οποίος κατηγορείται ότι καταχράστηκε μεγάλα χρηματικά ποσά από την υπηρεσία του. Σε βάρος του εφοριακού, υπαλλήλου της ΚΓ΄ΔΟΥ Αθηνών, είχε εκδοθεί από χθες ένταλμα σύλληψης για τις κατηγορίες των ψευδών βεβαιώσεων σε συνδυασμό με το Νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο εφοριακός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο υπάλληλος φέρεται να έχει καταχραστεί τεράστια χρηματικά ποσά, που μόνο για το 2010, σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ, αγγίζουν τις 500.000 ευρώ. Στο κατηγορητήριο, που έχει συνταχθεί σε βάρος του, αναφέρεται ποσό 770.000 ευρώ που αφορά το τρέχον έτος. Εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό ενδέχεται να υπερβεί τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ν.Α φέρεται να εξέδιδε ψευδή εντάλματα πληρωμών, τα οποία εισέπραττε στη συνέχεια ο ίδιος. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο εφοριακός αποδέχεται ότι έχει καταχραστεί ποσό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων, όμως, όπως ισχυρίζεται, κατέληγε σε τρίτους.

Δηλώνει, επίσης, ότι θα συνεργαστεί πλήρως με την ανακρίτρια για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Φέρεται, επίσης, να τονίζει ότι στην υπόθεση δεν εμπλέκεται άλλος υπάλληλος της εφορίας, ενώ υποστηρίζει ότι ο ίδιος άνοιγε τραπεζικούς λογαριασμούς ως συνδικαιούχος, με στοιχεία πολιτών που έβρισκε από την υπηρεσία του, εν αγνοία τους.

Ο κατηγορούμενος κατόπιν προτροπής του καρδιολόγου του, εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική, από την έλαβε εξιτήριο χθες. Ωστόσο, σύμφωνα με το συνήγορό του, δεν προτίθεται να επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα στην ανακρίτρια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ