Ισχυρή ανανέωση της εντολής, που τού είχε δοθεί τον περασμένο Ιούνιο, χαρακτήρισε ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Περικλής Μήτκας, το αποτέλεσμα των χθεσινών επαναληπτικών πρυτανικών εκλογών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στις οποίες συγκέντρωσε 1.278 ψήφους και ποσοστό 83%, εκλεγόμενος Πρύτανης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μήτκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «ισχυρή επιβεβαίωση» της επιλογής του από τα μέλη ΔΕΠ του ΑΠΘ, η οποία, όπως επεσήμανε, «στηρίχθηκε σε καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια, με εντολή να προχωρήσουμε άμεσα στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων και προκλήσεων, προκειμένου να παραμείνει το Ίδρυμα όρθιο».

Ο επανεκλεγείς Πρύτανης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του για την ενεργό συμμετοχή τους στη χθεσινή εκλογική διαδικασία (από τους 2.010 εκλέκτορες - μέλη ΔΕΠ - ψήφισαν 1.606, που αντιστοιχεί σε ποσοστό συμμετοχής 79,9%), τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό η κοινότητα έστειλε το μήνυμα ότι «επιλέξαμε Πρύτανη μέσα από μία καθαρή διαδικασία, αποδείξαμε ότι το ζήτημα αυτό είναι δικό μας και όχι των δικαστηρίων». 

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος από την εμπιστοσύνη που δείξατε στους συνεργάτες μου και σε εμένα προσωπικά. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα και με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας, νιώθουμε το φορτίο ακόμη βαρύτερο στους ώμους μας», ανέφερε ο καθηγητής, σε μήνυμα που απευθύνεται στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.