Κλιμακώνουν οι δικηγόροι των Χανίων τις αντιδράσεις τους για την ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης. Μετά την κατάθεση προσφυγής στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την οποία ζητούν να κριθεί άκυρο το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την ίδρυση του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, σήμερα, ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν και αίτηση αναστολής της λειτουργίας του Εφετείου, μέχρι να αποφασίσει τελεσίδικα η ολομέλεια των δικαστών του ΣτΕ.

    «Ζητούμε να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα διότι και η αιτιολογία του, αλλά και οι λόγοι για τους οποίους εκδόθηκε, δεν είναι σύννομοι», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Δημήτρης Ποντικάκης.

    Σύμφωνα με τον κ. Ποντικάκη «η οικονομική συγκυρία είναι τέτοια, που δεν επέτρεπε να ιδρυθούν νέα εφετεία», καθώς όπως σημείωσε «εδώ υπάρχει μια λαίλαπα συγχώνευσης υπηρεσιών, οργανισμών, και μόνο στην δικαιοσύνη αποφάσισε η κυβέρνηση να πάει αντικαλλικρατικά».

    Ο κ. Ποντικάκης έκανε, επίσης, γνωστό ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αναστολή των κινητοποιήσεων των δικηγόρων των Χανίων, μέχρι να εκδικαστεί η απόφαση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

    Όπως είναι γνωστό, οι δικηγόροι των Χανίων απέχουν από τα καθήκοντα τους από την ημέρα που ανακοινώθηκε η υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την ίδρυση Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.