Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της θάλασσας, οι οποίες επέφεραν σοκ στον οργανισμό και κατά συνέπεια τον πνιγμό, είναι η αιτία θανάτου των θυμάτων του Norman Atlantic, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων νεκροψιών, αναφέρει ο ιταλικός Τύπος.

Σύμφωνα με διαρροές από την εισαγγελία του Μπάρι, δύο Ιταλοί οδηγοί φορτηγών, με καταγωγή από τη Νάπολι, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών της θάλασσας. Στα πτώματα εντοπίστηκαν και εγκαύματα, αλλά δεν θεωρούνται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αιτία πρόκλησης του θανάτου τους.

Για τους τρεις Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους, τους Γεράσιμο Καζαντζίδη, Κωνσταντίνο Κουφόπουλο και Νικόλαο Παράσχη, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι από τη νεκροψία προκύπτει ότι ο θάνατός τους επήλθε γρήγορα, λόγω πνιγμού, εξαιτίας του σοκ που υπέστη ο οργανισμός τους από τη χαμηλή θερμοκρασία των υδάτων.

Οι ιατροδικαστές αναμένεται να διενεργήσουν νεκροψία στη σορό μιας 53χρονης Γερμανίδας, η οποία φέρεται να δέχθηκε επίθεση από μεγάλο ψάρι, ενδεχομένως από καρχαρία.

Όσον αφορά τη σορό του Γεωργιανού ιερέα που επέβαινε στο Norman Atlantic, δεν θα πραγματοποιηθεί νεκροψία, έπειτα από σχετικό αίτημα της πρεσβείας της Γεωργίας, αλλά θα χρησιμοποιηθούν μόνο κάποια διαγνωστικά μέσα, όπως ακτινογραφίες.